IES och Eskilstuna kommun utvecklar Fröslunda

IES och Eskilstuna kommun utvecklar Fröslunda

IES och Eskilstuna kommun tar nu ett gemensamt grepp om Fröslunda för att skapa ökad attraktivitet med ökad trivsel och trygghet.

IES har sedan 2006 haft en skola i Fröslunda och har nu beslutat att bygga ut skolan för att ta ett utökat ansvar för området och ge grundskoleelever från förskoleklass till och med årskurs nio tillgång till en trygg skola som fokuserar på att ge alla elever, oavsett bakgrund, möjlighet att nå sin fulla potential. 

Höstterminen 2022 slår den nya skolan upp sina portar och kommer vara uppdelad i tre enheter. Lågstadiet för sig, mellanstadiet för sig och högstadiet för sig. På så sätt skapas en trygg miljö för alla elever samtidigt som man får tillgång till nya fina lokaler anpassade för respektive årskurs.

-      Att Internationella Engelska skolan väljer att satsa på Fröslunda och Eskilstuna känns som en viktigt nyckel för oss som kommun. Det här har varit en satsning som vi i majoriteten har velat få till under några år och det känns otroligt bra att det nu har gått i lås. IES är viktiga för Eskilstuna men också Fröslundas fortsatta utveckling, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande, Eskilstuna kommun (till höger på bilden ovan, med Damian Brunker, tillträdande rektor för IES Eskilstuna).

Utbyggnaden av skolan kommer att samla cirka 1 200 elever inklusive fritids. De nuvarande lokalerna där högstadieverksamheten befinner sig ska renoveras och byggas till. Lokalerna ska även kompletteras med en nybyggd idrottshall och skolgård som inbjuder till aktivitet för alla åldrar.

Vi är mycket stolta över att tillsammans med kommunen ta detta ansvar. Vår målsättning är att utvecklingen av Fröslunda och vår skola ska bidra till hela samhället och skapa ökad integration genom att ge elever från hela Eskilstuna tillgång till internationellt präglad skola av hög kvalitet. Det kommer att bli en fantastisk skolbyggnad som ger både förbättrad studie- och arbetsmiljö, säger Jörgen Stenquist, vice vd Internationella Engelska skolan.

Satsningen på skolan är en del av en bredare insats för att stärka Fröslunda som kommunen nu gör.

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare