Internationella Engelska Skolan

Liljeholmen

Internationella Engelska Skolan Liljeholmen är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Liljeholmen

Internationella Engelska Skolan Liljeholmen är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9, där upp till hälften av undervisningen sker på engelska.

Från och med augusti 2024 välkomnar vi även elever i årskurs F-3, där det mesta av undervisningen sker på svenska. Det engelska språket introduceras gradvis genom lek och lektioner i takt med att eleverna blir mer bekväma.

ÅRSKURSER: 4-9

SKOLAN GRUNDADES: 2014

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 94%

ANTAL ELEVER: 930

Sommaren 2024 flyttar IES Liljeholmen till nybyggda lokaler i Midsommarkransen, endast 1,2 km norrut på samma gata som nuvarande skola. Den helt nya skolbyggnaden på över 10,000 kvadratmeter innebär också att skolan växer till en F-9-skola med fritidshem lagom till skolstarten i augusti 2024.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och den engelska undervisningen görs av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA, Sydafrika och Storbritannien.

IES Liljeholmen erbjuder en internationell skolmiljö med höga akademiska förväntningar och ambitioner i en lugn och trygg skolmiljö.

Ansök här

Viktiga datum

Viktiga datum

DIGITAL RUNDTUR

Hur är det i vår skola?

Vänligen acceptera tredjepartscookies för att se detta innehåll.

Från och med augusti 2024 kommer IES Liljeholmen att välkomna elever i årskurs F-9 i en helt nybyggd skola.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Kontakta oss om du har några frågor

Om du vill ha mer information om oss än vad som finns på denna webbplats, vänligen maila eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Liljeholmen

Tellusborgsvägen 83-87

126 37 Hägersten-Liljeholmen

Telefon: 073-962 07 19

Vänligen acceptera tredjepartscookies för att se detta innehåll.