Internationella Engelska Skolan

Eskilstuna

Internationella Engelska Skolan Eskilstuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

KÖ OCH ANTAGNING

Om Skolvalet

Att välja skola till ditt barn är ett av de viktigaste beslut som du kommer att fatta som förälder. Det kommer att ha en avgörande effekt på barnets framtid.

Skolan är en av de viktigaste delarna av varje elevs liv. Den spelar en avgörande roll för att ditt barn förverkligar sina förhoppningar och drömmar, och för att forma vem de blir som person.

Vi tror att genom att ha samma akademiska förväntningar på alla barn och ha tydliga regler och rutiner ser vi till att alla kan lyckas, oavsett bakgrund. Vår undervisning bygger på styrkorna hos traditionella pedagogiska värderingar.

Passionerade lärare levererar välplanerade lektioner utformade för hela klassen. Samtidigt inser vi att varje barn är unikt, så våra lärare tar hänsyn till deras styrkor, svagheter och distinkta personlighet.

Vi ser när ditt barn behöver extra hjälp eller när de behöver en extra utmaning, och vi ser till att de får det stöd de behöver.

Som föräldrar kommer vi att be er att vara aktivt delaktiga i skollivet och arbeta med oss ​​för att hjälpa ditt barn att nå sin fulla potential, både när det gäller akademisk och personlig utveckling.

Internationella Engelska Skolan har undervisat på detta sätt sedan 1993. Vi öppnar fler skolor varje år, så att fler barn ska få möjlighet att delta i en IES-utbildning.

Som förälder har du rätt att aktivt välja var ditt barn ska studera, oavsett om du väljer en kommunal skola eller en friskola.

Populära skolor, med fler sökande än platser, använder sig av olika metoder för att avgöra vilka barn som ska erbjudas plats.

Medan kommunala skolor vanligen erbjuder plats till dem som bor närmast, använder sig många friskolor av ett turordningssystem. Det innebär att de som har stått längst i kö har största chans att erbjudas plats. IES använder sig av detta köbaserade system.

 

 

Hur man ansöker

Hur du ställa dig i kö, med länkan ovan:

  1. När du klickar på den gröna 'Ansök' knappen på vänster sida, omdirigeras du till ett ansökningsformulär.  
  2. Fyll i  ansökningsformuläret 
  3. Börja med att fylla i ditt barns svenska personnummer i formen ååmmdd-nnnn. Om ditt barn inte har ett giltigt svenskt personnummer, kontakta aktuell skola direkt per e-post eller telefon.
  4. Om ditt barn har ett syskon i samma skola, fyll i det svenska personnumret för syskonet. Detta ger ditt barn  i mån av plats förtur i kön.
  5. Fyll i vilket språkval, dvs tredje språk ditt barn skulle vilja studera vid Internationella Engelska Skolan samt ditt barns modersmål (om ej svenska) och kontaktinformation för barnets nuvarande skola och slutligen kontaktinformation till dig själv och eventuell annan vårdnadshavare (om tillämpligt).
  6. Efter att du fyllt i formuläret mejlas en bekräftelse på att ditt barn är registrerat i vår kö med datum för registreringen. Läs noga igenom bekräftelsen och spara den. När en plats kan erbjudas kontaktar vi er.
  7. Tänk på att hålla kontaktinformationenen uppdaterad och meddela skolan om ni flyttar eller byter telefonnummer och/eller e-postadress så att vi kan nå er för att erbjuda plats när det är dags. Det är vårdnadshavares ansvar att hålla kontaktinformationen uppdaterad. Du kan närsomhelst logga in och se dina uppgifter i kön. Det gör du genom att gå tillbaka till ansökningsformuläret och klicka på "login" längst upp till höger. Inloggningsuppgifterna finns i bekräftelsen.