Internationella Engelska Skolan

Hässelby

Internationella Engelska Skolan Hässelby erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Hässelby

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: 4-9

SKOLAN GRUNDADES: 2011

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 97%

ANTAL ELEVER: 576

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Hässelby är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA, Storbritannien, Australien och Sydafrika. 

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

19 aug 2024

Terminens första dag HT24

28 okt - 1 nov 2024

Höstlov HT24

20 dec 2024

Terminens sista dag HT24

7 jan 2025

Terminens första dag VT25

24 - 28 feb 2025

Sportlov VT25

14 - 17 apr 2025

Påsklov VT25

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på Kö & Antagning.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Det är vårdnadshavarens ansvar att se till att kontaktinformationen är korrekt och uppdaterad. Uppdateringar kan göras genom att logga in med uppgifterna som skickats via e-post vid registreringen, med BankID eller genom att kontakta skolan direkt på admissions.hasselby@engelska.se.

På IES Hässelby börjar vi antagningsprocessen för de kommande läsåret i januari. Längden på antagningsprocessen varierar beroende på svarstiden för familjer som har erbjudits plats.

Vi hanterar för närvarande antagningar främst för elever som börjar i årskurs 4 nästa läsår. Dock har vi även några platser tillgängliga i årskurs 5-9. Erbjudanden skickas regelbundet via e-post.

För mer information om aktuell status för antagningsprocessen är du välkommen att kontakta oss via admissions.hasselby@engelska.se.

Uppdateringar kan göras genom att logga in med uppgifterna som skickats via e-post vid registreringen, med BankID eller genom att kontakta skolan direkt på admissions.hasselby@engelska.se.

Varje skola har sin egen kö och det går inte att flytta mellan dem. Det är dock möjligt att ställa sig i kö till mer än en skola samtidigt.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Hässelby

Aprikosgatan 68-74

165 66 Hässelby

Telefon: 08-522 482 00

8:00-15:30

Vänligen acceptera tredjepartscookies för att se detta innehåll.