Internationella Engelska Skolan

Kista

Internationella Engelska Skolan Kista är en 4-9-skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan även att välkomna elever i förskoleklass.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Kista

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: F-9

SKOLAN GRUNDADES: 2015

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 94,3%

ANTAL ELEVER: 700

Internationella Engelska Skolan Kista är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9. Från och med augusti i år välkomnar vi även elever i förskoleklass och i samband med detta öppnar ett fritidshem på skolan. De kommande tre åren kommer skolan att expandera i de yngre årskurserna 1-3, med en årskurs per år, för att 2027 vara en F-9-skola.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

1 aug 2024

Fritids börjar

19 aug 2024

Skolstart HT24

20 aug 2024

Junior Club börjar

30 sep - 10 okt 2024

PRAO åk 8

11 okt 2024

Studiedag

28 okt - 1 nov 2024

Höstlov
Viktiga datum

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Eftersom IES skolor finansieras via skolpengen kan vi enbart erbjuda plats till elever som är bosatta i Sverige. Du kan ansöka till oss om ditt barn har svenskt personnummer, även om ni inte flyttat tillbaka till Sverige ännu. Om ditt barn ännu inte har ett personnummer men ska flytta till Sverige och vill ansöka om plats, så ber vi dig kontakta den aktuella skolan för råd.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Lärare som flyttar till Sverige för att undervisa på våra skolor talar ofta ingen eller till en början enbart lite svenska. Men det tar inte lång tid för dem att börja lära sig svenska så att de får ut mer av livet här. Vi erbjuder dem hjälp för att lära sig det svenska språket. Elever på våra skolor hjälper ofta engelskspråkiga vuxna med deras språkutveckling också.

Föräldrar kan låta oss veta om de föredrar att bara prata svenska på utvecklingssamtalen. Om vi får reda på det i förväg ser vi alltid till att det finns svenskspråkig personal som kan hjälpa till att översätta.

Kontaktinformation

Internationella Engelska Skolan Kista

Isafjordsgatan 39

164 40 Kista

Telefon: 072 987 60 59

Vänligen acceptera tredjepartscookies för att se detta innehåll.