Internationella Engelska Skolan

Bromma

Internationella Engelska Skolan Bromma erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Bromma

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: 4-9

SKOLAN GRUNDADES: 2005

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 99%

ANTAL ELEVER: 946

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Bromma är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

23 - 25 apr 2024

v17 år9 SO Nationella prov april 23 & 25

1 maj 2024

Lov Första maj

9 - 10 maj 2024

Week 19Lov Kristi himmelfärdsdag

14 - 16 maj 2024

v20 år9 mattematik Nationalella prov maj 14 & 16

6 - 7 jun 2024

Week 23 juni 6-7 Lov Sveriges nationaldag

13 jun 2024

Sista dagen på vårterminen 2024
Viktiga datum
Image

Marcus Segerstedt

Rektor - IES Bromma

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Välkommen till Internationella Engelska Skolan Bromma! Vi erbjuder en tvåspråkig skolundervisning där den sociala och den akademiska kunskapen blommar. Elever och personal är ständigt involverade i en mängd aktiviteter på skolan. Klicka gärna runt på vår sida för att lära dig mer om IESB.

Rektor hälsar välkommen

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"IESB has really challenged me in so many ways, mostly academically. But here's the thing, it's not that hard. You just have to want to go to this school. Because it will be hard."

Victoria, 8D

"Min familj har rest ganska mycket och jag är mycket intresserad av att lära mig nya språk, så Internationella Engelska Skolan verkade vara den perfekta skolan för mig när jag började i sjätte klass. Skolans lokaler är jättefina och lärarna och personalen är verkligen trevliga. Jag gillar att skolan har en bred blandning av elever, alla har olika bakgrund och kommer från olika delar av Sverige och resten av världen. Det jag gillar mest med skolan är att lärarna ställer höga krav – de motiverar en verkligen att jobba hårt och göra sitt bästa."

Olivia, elev i årskurs nio

"På Internationella Engelska Skolan får jag en bra utbildning som verkligen förbereder mig för framtiden. Jag valde Internationella Engelska Skolan eftersom skolan fokuserar på engelska språket, och det är verkligen roligt att hela tiden bli bättre och bättre på engelska. Jag gillar även de strikta regler som skolan har; de ger en avslappnad arbetsmiljö och gör det enklare för mig att fokusera på mitt skolarbete. Lärarna på Internationella Engelska Skolan är verkligen också bra – kunniga, vänliga, engagerade och roliga!"

Simon, elev i årskurs nio

"Som engelsktalande är det en fantastisk möjlighet att kunna undervisa i något jag brinner för på mitt eget språk. För mig är Internationella Engelska Skolan en skola där lärare kan undervisa och elever kan lära sig. Jag tillbringar mycket litet tid med disciplinära sysslor eftersom reglerna är så tydliga. Eleverna trivs med att ha riktlinjer - de vet vad som förväntas av dem och vad de kan förvänta sig från lärarna, de vet att vi inte tolererar mobbning och de känner att miljön främjar lärande"

Emma Eyre, bildlärare

"Jag valde Internationella Engelska Skolan eftersom de fokuserar på att skapa en lugn och inspirerande miljö för oss elever och även för att min äldre syster gick där och sade mycket bra saker om skolan. Alla lektioner är välplanerade och lärarna är alla lätta att kommunicera och komma i kontakt med. Jag gillar speciellt maten. Jag kan alltid välja och om jag inte gillar någon av rätterna som serveras, finns det alltid mjölk och flingor. Mina förväntningar var väldigt höga när jag började på Internationella Engelska Skolan och det är kul att kunna säga att alla mina förväntningar har uppfyllts."

Hugo, elev i årskurs sju

"Jag anser att det är viktigt för barn att ha ordentliga kunskaper i engelska som kan förbereda dem för framtida studier. Jag tycker också att det är bra för alla att ha struktur och en tydlig uppsättning regler att hålla sig till. Internationella Engelska Skolan erbjuder båda dessa. Lärarna är kunniga, engagerade och lätta att komma i kontakt med. Det är ordning i skolan och våra barns engelska har verkligen förbättrats. Vi är väldigt nöjda med att vi valde Internationella Engelska Skolan."

Erik, förälder

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

Vd Anna Sörelius Nordenborg hälsar dig välkommen på en digital rundtur.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Välkommen att kontakta oss på IES Bromma

Internationella Engelska Skolan Bromma

Riksbyvägen 40

168 74

Telefon: 08-120 651 40