Internationella Engelska Skolan

Trelleborg

Internationella Engelska Skolan Trelleborg är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Välkommen till IES Trelleborg

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: F-9

SKOLAN GRUNDADES: 2022

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Trelleborg är en tvåspråkig skola för elever i årskurs F-9. Skolan öppnade som F-7-skola i augusti 2022 och är en F-8-skola läsåret 2023/2024 och kommer att vara en F-9-skola hösten 2024.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

All undervisning i F-3 sker på svenska och från åk 4 undervisas vissa ämnen på engelska och andra på svenska, med max 50 % av undervisningen på engelska.

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

20 okt 2023

Skola och fritidshemmet stängt

30 okt - 3 nov 2023

Höstlov

15 dec 2023

Terminsavsluting

18 dec 2023 - 9 jan 2024

Jullov

25 - 26 dec 2023

Fritidshemmet stängt

1 jan 2024

Fritidshemmet stängt
Viktiga datum
Image

Mikael Wahlberg

Principal

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om hur vi skapar en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Nyheter

Vad händer i vår skola?

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

Vd Anna Sörelius Nordenborg hälsar dig välkommen på en digital rundtur.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Internationella Engelska Skolan Trelleborg

Klövervallsgatan 54

231 34 Trelleborg

Telefon: 072-190 59 58