Internationella Engelska Skolan

Nacka

Internationella Engelska Skolan i Nacka erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever kan lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Nacka!

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Läs mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till de familjer som väljer att ha sina barn hos oss.

ÅRSKURSER: 4-9

SKOLAN GRUNDADES: 2010

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 98%

ANTAL ELEVER: 940

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Nacka är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära. Vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skolaViktiga datum

12 aug 2024

Första skoldagen ht 2024
Viktiga datum
Image

Donald Christian

Rektor

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om hur vi skapar en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära.

Rektor hälsar välkommen

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"There is a calm classroom environment. The teachers are friendly and happy, and help me learn."

Selma, student, year 6.

"I'm learning a lot of new English every day!"

Elina, student, year 6.

"The library really sets IES Nacka apart. It has a great selection of books, and it's excellent for helping students develop their reading skills as well as a love for reading. "

Ms. Skoogh, librarian

"My favorite part of working at IESN are the teachers that I collaborate with. Their passion for quality teaching is contageous and inspirational. "

"IES Nacka is a great school, because wherever you set the bar the students will rise to that height. "

Nästa

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor!

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Vi går efter principen först i kö får först plats, eftersom det enligt vår bedömning är mest rättvist för alla. Vi tillämpar syskonförtur i möjligaste mån i de fall då det redan finns ett barn i familjen, och syskonen kommer att gå i skolan samtidigt. Kryssa i så fall i rutan för syskonförtur i ansökningsformuläret och ange syskonets svenska personnummer. 


Ett antal av IES skolor har anmält sig hos Skolinspektionen för en möjlighet att dedikera ett begränsat antal platser i kön för elever som varit bosatta i landet i mindre än två år, sk. särskild kvot, som regleras i förordning (2022:222) om särskild kvot i fristående skolor. Dessa skolor har möjlighet att prioritera nyanlända i kön. Inskrivning i skolan beror på tillgängliga lediga platser i respektive årskurs. Vänligen kontakta skolan som ni vill ansöka till för mer information och för att få reda på om skolan anmält sig för denna möjlighet.

IES Nacka påbörjar antagningsprocessen i oktober,  för det kommande läsåret. Hur lång tid det tar är beroende på hur fort familjerna som erbjuds plats svarar. Vi skickar kontinuerligt ut erbjudande om nya platser, tills alla platser är fulla. 

Vi tar bara in en full klass - 150 elever - till årskurs 4. För högre årskurser erbjuder vi bara platser om någon annan elev lämnar skolan. 

Vi vet att alla vill veta så fort som möjligt om de kommer att erbjudas en plats, men vi kan inte svara på frågor om sannolikheten att komma in eller plats i kön. 

En del av vårt löfte till familjer är att säkerställa att vi har en lugn och trygg miljö där alla kan fokusera på inlärning och undervisning. För att skapa en sådan miljö måste vi alla hjälpas åt, elever och personal, och vi ber därför alla att agera ansvarsfullt och se skolan som sin arbetsplats. Elever har rätt att förvänta sig att alla runt dem håller sig till reglerna. Dessa regler beslutas av rektor efter medverkan med elevrådet och personalen. 


Gränsdragning är viktigt för barn när de växer upp. Genom att sätta tydliga gränser och följa upp dessa hjälper vi eleverna att på ett strukturerat sätt utforska sina egna värderingar och vilka de vill bli när de växer upp.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Nacka

Augustendalsvägen 1

131 52

Vänligen acceptera tredjepartscookies för att se detta innehåll.