INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Välkommen till IES Norrtälje

Nu när alla nödvändiga tillstånd är på plats är vi glada att kunna meddela att IES Norrtälje kommer att öppna i augusti 2024, på Sandgatan i Norrtälje.

Den helt nybyggda skolan kommer att när den är full välkomna runt 600 elever i årskurserna F-9, med två klasser per årskurs och ett fritidshem. Under det första skolåret kommer skolan att ta emot elever i årskurserna F-7, för att under de två kommande åren växa till F-9.

Eleverna kommer att ha nya, moderna lokaler, inklusive ett tillagningskök för nylagade skolluncher, en genomtänkt skolgård för lek och idrott, och en gymnastiksal.

ÅRSKURSER: F-9

SKOLAN GRUNDADES: 2024

ANTAL ELEVER: 600

Vi är övertygade om att alla barn kan lyckas, oavsett bakgrund. Denna övertygelse innebär att vi stöttar varje elev att nå sin fulla potential. 

Vi skapar en trygg och stimulerande skolgång med ömsesidig respekt, samtidigt som vi engagerar oss i våra elever och förbereder dem för livet efter skolan.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola och hur vi arbetar.

Viktiga datum

6 aug 2024

Fritids öppnar

19 aug 2024

Skolstart
Viktiga datum
Image

Peter John Fyles

Rektor

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

”Det viktigaste är att eleverna blir sedda”

Rektor hälsar välkommen

NYHETER

Vad händer i vår skola?

Föregående

"Eftersom jag trivs så enormt bra så har jag blivit kvar i 17 år – och känner inget behov av att flytta på mig. Numera undervisar jag till 50 procent i svenska och arbetar som mentor till nya lärare resten av tiden. Det är viktigt att förmedla våra grundläggande principer, så att alla lektioner följer samma struktur. Det handlar bland annat om att eleverna ska ställa upp sig två och två utanför klassrummet och att alla lektioner är välplanerade med definierade mål för lektionen som skrivs upp på tavlan."

Cecilia Homqvist

Lärare och mentor, IES Gävle

"Det som bland annat särskiljer den här skolan är respekten mellan lärare och elever – och att det finns höga krav och förväntningar på alla elever. Lärarna tillåts att fokusera på sin pedagogiska uppgift och det finns andra funktioner som kan hjälpa eleverna socialt. Det är också bra med en erfaren ledning som verkligen stöttar sin personal. Vi lärare får mycket positiv feedback från ledningen. Det bidrar till den goda stämningen."

Helena Arango

Lärare SVA och SO, IES Kista

Nästa

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Norrtälje

Sandgatan 20

76151 Norrtälje

Telefon: 070 266 21 37