INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Linköping

Internationella Engelska Skolan Linköping är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9, där upp till hälften av undervisningen sker på engelska.

Från och med augusti 2024 välkomnar vi även elever i årskurs F-3, där det mesta av undervisningen sker på svenska. Det engelska språket introduceras gradvis genom lek och lektioner i takt med att eleverna blir mer bekväma.

SCHOOL OPENED: 2003

ANTAL ELEVER: 643

% GRADUATED TO GYMNASIUM: 94%

Vi undervisar enligt svensk läroplan och den engelska undervisningen görs av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA, Sydafrika och Storbritannien. 

IES Linköping erbjuder en internationell skolmiljö med höga akademiska förväntningar och ambitioner i en lugn och trygg skolmiljö.

Ansök här

Viktiga datum

23 apr 2024

Åk 9 SO nationella prov

24 apr 2024

Åk 6 matte nationalla prov

25 apr 2024

Åk 9 SO nationella prov

26 apr 2024

Åk 6 matte nationella prov

10 - 11 jun 2024

Student Choice
Viktiga datum
Image

Ulf Bizzozero

Rektor

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

IES i Linköping har ett gott rykte och är en etablerad verksamhet i Linköping. I över 20 år har skolan legat mitt i den vackra parken rakt över Länsstyrelsen. Tidigare tillhörde huset Linköpings universitet och huserade lärarhögskolan så traditionen av utbildning finns även historiskt. Det som IES står för “tough love” och höga akademiska målsättningar och förväntningar är något som verkligen anknyter till dessa traditioner och för mig personligen anser jag dem basen för en god utbildning. Jag jobbade som lärare här på skolan mellan 2013-2016 innan jag tog över rektorskapet på Svenska Skolan i Lissabon och under min tid utanför IES så upptäckte jag att jag ofta refererade till “vi” i diskussioner om skolan. Därför känner jag inte bara stolthet och glädje över uppdraget som jag har fått möjlighet att förvalta utan även en känsla av hemkomst. Jag är fundamentalt övertygad om att det vi står för och det vi gör varje dag är den bästa vägen till akademisk framgång. Jag är inte naiv och tror det kommer bli lätt men vi har de verktyg vi behöver, vårt ethos, mycket kompetenta lärare och fantastiska elever. Tillsammans med föräldrarna kan vi skapa de bästa förutsättningarna för att eleverna ska nå de högt ställda akademiska målen de har satt upp.

Som förälder vet jag vilka utmaningar man ibland står inför och ibland behöver man en hjälpande hand och det är vårt uppdrag. Den enda anledningen att vi kommer till jobbet varje dag är för att sätta ditt barn, vår elev i fokus. Vore det inte för dem så skulle vi inte vara här och det är för deras skull som vi alla har valt det här jobbet. Att få följa en elevs utveckling över tid är en av de starkaste känslorna man kan ha och, igen, det är därför vi är här!

Jag känner också stor tillförsikt inför framtiden. När andra organisationer skär ner i sina verksamheter utvecklar vi vår, från en 4-9 skola till en F-9 och har skrivit på ett nytt 20 årigt hyresavtal vilket tydligt signalerar att vi tror både på oss och på Linköping. Om du vill vara med på denna spännande utvecklingsresa tveka inte att kontakta PTA där du kan göra skillnad.

PTA contact: Frida Finér
ptalinkoping@gmail.com

I stort sätt varje morgon så står jag utanför skolan 745-805. Om du vill ha ett informellt samtal när du lämnar ditt barn, kom gärna och prata med mig!

013 560 30 36
ulf.bizzozero.linkoping@engelska.se

Med vänlig hälsning
Ulf Bizzozero

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"Jag gillar den här skolan för att den är stor och det finns mycket att lära, jag får enskild hjälp om jag behöver det."

Farah, 5C

"Jag gillar verkligen den här skolan eftersom man kan ha vänner från olika länder och jag har lärt mig många nya saker från klasskamrater från olika kulturer."

Olle, 5C

"[Min sons lärare] är öppensinnade, har positiv attityd och bra relationer med eleverna i klassen. [Lärarna] inspirerar till öppenhet och utstrålar en känsla av säkerhet, vilket är så viktigt! "

Förälder till elev i åk 6

"Skolan har den bästa kvaliteten på undervisning, respekt, föräldrakontakt och säkerhet. "

Mohsen, förälder till elever i åk 7 & 8

"Mycket bra samarbete mellan hem och skola. Skolan jobbar hela tiden för bättring, nya möjligheter och satsar på sina elever. "

Emeli, förälder till elev i åk 5

"För mig var skolan det självklara valet. Jag ville ge [mina barn] den bästa chansen att kunna välja vad [de] vill i livet. I Sverige, eller utomlands. Jag ångrar inget. Det blev studier utomlands och jag tror inte det hade lyckats så bra utan engelska skolan! "

Nermin, förälder till 3 elever som gått ut skolan

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

Vd Anna Sörelius Nordenborg hälsar dig välkommen på en digital rundtur.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Linköping

Östgötagatan 12

58232 Linköping

Telefon: 013-560 30 34