INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9. Skolan finns i centrala Linköping och skolgården omges av vacker, naturlig miljö. Skolan erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Linköping

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

SCHOOL OPENED: 2003

NUMBER OF STUDENTS: 749

% GRADUATED TO GYMNASIUM: 94%

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer.

På skolan uppmuntrar och stödjer vi mångfald hos både elever och personal. Vårt arbetslag kommer från en mängd olika länder från hela världen och den huvudsakliga kommunikationsformen mellan elever, personal och föräldrar är engelska.

På IES Linköping undervisar vi med den svenska nationella läroplanen och upp till hälften av undervisningen ges på engelska av kvalificerade lärare från engelsktalande länder inklusive Kanada, USA och Storbritannien

 

Viktiga datum

Viktiga datum
Image

Henrik Svärd

Principal

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om hur vi skapar en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Rektor hälsar välkommen

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"Jag gillar den här skolan för att den är stor och det finns mycket att lära, jag får enskild hjälp om jag behöver det."

Farah, 5C

"Jag gillar verkligen den här skolan eftersom man kan ha vänner från olika länder och jag har lärt mig många nya saker från klasskamrater från olika kulturer."

Olle, 5C

"[Min sons lärare] är öppensinnade, har positiv attityd och bra relationer med eleverna i klassen. [Lärarna] inspirerar till öppenhet och utstrålar en känsla av säkerhet, vilket är så viktigt! "

Förälder till elev i åk 6

"Skolan har den bästa kvaliteten på undervisning, respekt, föräldrakontakt och säkerhet. "

Mohsen, förälder till elever i åk 7 & 8

"Mycket bra samarbete mellan hem och skola. Skolan jobbar hela tiden för bättring, nya möjligheter och satsar på sina elever. "

Emeli, förälder till elev i åk 5

"För mig var skolan det självklara valet. Jag ville ge [mina barn] den bästa chansen att kunna välja vad [de] vill i livet. I Sverige, eller utomlands. Jag ångrar inget. Det blev studier utomlands och jag tror inte det hade lyckats så bra utan engelska skolan! "

Nermin, förälder till 3 elever som gått ut skolan

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

Vd Anna Sörelius Nordenborg hälsar dig välkommen på en digital rundtur.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Linköping

Östgötagatan 12

58232 Linköping

Telefon: 013-560 30 34