INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Gävle

Internationella Engelska Skolan i Gävle erbjuder en trygg och ordnad skolmiljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 3 till 9.

ANSÖK

Välkommen till IES Gävle

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: 3-9

SKOLAN GRUNDADES: 2003

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 97%

ANTAL ELEVER: 950

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan i Gävle är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 3-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

Viktiga datum
Image

Daniel Hall

Rektor

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om vår trygga och ordnade skolmiljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Läs Mr. Halls hälsning här

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"Det är en trygg och säker miljö. Det är kul med alla regler, för alla följer dem och du vet vad som förväntas av dig,"

GOVAR, YEAR 6, IES GÄVLE

"Det är viktigt att lära sig engelska för när man reser till andra länder och folk inte kan svenska förstår de flesta engelska."

ELAV, ÅRKURS 4, IES GÄVLE

Nästa

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på Kö och antagning.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och informera dig om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan. Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer. Du hittar kontaktinformation här.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Internationella Engelska Skolan Gävle

Södra Sjötullsgatan 3

Gävle

Telefon: 026 - 42 32 500

Internationella Engelska Skolan Gävle Junior

Södra Kungsgatan 59

802 55 Söder

Telefon: 026 - 54 30 90