INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Södertälje

Internationella Engelska Skolan Södertälje är en tvåspråkig F-9 skola med en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära sig.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

KÖ OCH ANTAGNING

Om Skolvalet

Att välja skola till ditt barn är ett av de viktigaste beslut som du kommer att fatta som förälder. Det kommer att ha en avgörande effekt på barnets framtid.

Som förälder har du rätt att aktivt välja var ditt barn ska studera, oavsett om du väljer en kommunal skola eller en friskola.

Populära skolor, med fler sökande än platser, använder sig av olika metoder för att avgöra vilka barn som ska erbjudas plats.

Medan kommunala skolor vanligen erbjuder plats till dem som bor närmast, använder sig många friskolor av ett turordningssystem. Det innebär att de som har stått längst i kö har största chans att erbjudas plats. IES använder sig av detta köbaserade system.

 

 

Hur man ansöker

Hur du ställa dig i kö, med länkan ovan:

  1. Börja med att fylla i ditt barns svenska personnummer i formen ååmmdd-nnnn. Om ditt barn inte har ett giltigt svenskt personnummer, kontakta oss via info.sodertalje@engelska.se.
  2. Om ditt barn har ett syskon i vår skola, fyll i det svenska personnumret för syskonet. Detta ger ditt barn, i mån av plats, förtur i kön.
  3. Fyll i vilket språkval, dvs tredje språk ditt barn skulle vilja studera vid Internationella Engelska Skolan samt ditt barns modersmål (om ej svenska) och kontaktinformation för barnets nuvarande skola och slutligen kontaktinformation till dig själv och eventuell annan vårdnadshavare (om tillämpligt).
  4. Efter att du fyllt i formuläret mejlas en bekräftelse på att ditt barn är registrerat i vår kö med datum för registreringen. Läs noga igenom bekräftelsen och spara den. När en plats kan erbjudas kontaktar vi er.
  5. Tänk på att hålla kontaktinformationenen uppdaterad och meddela skolan om ni flyttar eller byter telefonnummer och/eller mailadress så att vi kan nå er för att erbjuda plats om det blir aktuellt. Det är vårdnadshavares ansvar att hålla kontaktinformationen uppdaterad.
  6. Du kan när som helst logga in och se dina uppgifter i kön. Det gör du genom att gå tillbaka till ansökningsformuläret och klicka på "login" längst upp till höger. Inloggningsuppgifterna finns i bekräftelsen du fick när du ställde ditt barn i kön.