Internationella Engelska Skolan

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Välkommen till IES Växjö

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

SKOLAN GRUNDADES: 2022

ÅRSKURSER: F-9

ANTAL ELEVER: 300

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola i Telestadshöjden för elever i årskurs F-9. Skolan öppnar som F-7 skola i augusti 2022 men kommer att utökas successivt och vara en F-9 skola hösten 2024.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga Datum

9 jan - 14 jun 2024

Läsåret 23/24 - Vårterminen

17 apr 2024

Föräldracafé - april

22 - 24 maj 2024

Studiedag - maj 2024

22 maj 2024

Studiedag - maj 2024

23 maj 2024

Föräldracafé - maj

10 jun 2024

Föräldraföreningsmöte - juni

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Internationella Engelska Skolan Växjö

Olga Bohlins gata 4B

352 21 Växjö

Telefon: 0470-15552