Internationella Engelska Skolan

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

ANSÖK Digital rundtur

Om vår skola

Digital rundtur

Följ med på en skoldag i Internationella Engelska Skolan

Digital rundtur

Byggnaden och utomhuslekplatsen

Images
Images
Images
Images
Images

Fritidsområde (utomhus)

Images

Fritidsområde (utomhus)

Images
Images
Images
Images
Images
Images

Digital rundtur

Låt oss gå in i skolan!

Bottenvåningen - En knutpunkt för viktiga tjänster

På vår bottenvåning hittar du biblioteket, matsalen, administrationen och elevvårdsområdet. Allt som studenten behöver finns bekvämt inom räckhåll. Fördjupa dig i vår internationella lärmiljö där kulturer förenas och kunskap blomstrar.

Images

Utformat med säkerheten i åtanke är tillträde till receptionsområdet begränsat till föräldrar, elever och IES-personal. För att säkerställa en trygg miljö ber vi vänligen alla gäster att ringa på och registrera ditt namn innan du går in.

Images

Omfamna mångfalden! Vår reception välkomnar dig stolt på flera språk, vilket återspeglar Internationella Engelska Skolans internationella profil som en tvåspråkig svensk skola.

Images

Vår livfulla aula stoltserar med över 100 flaggor som representerar olika nationer. Våra solbelysta trappor förbinder och upplyser skolan, vilket ger en överflöd av naturligt ljus in i varje hörn.

Digital rundtur

Andra Våningen

En dedikerad plats för de yngre klasserna och fritidsverksamhet

Images

Njut av en ljus och upplyftande resa när du stiger upp eller ner mellan våningarna, omgiven av den varma glöden av solljus.

Images

När du når andra våningen kommer du att finna ett mysigt väntområde med soffor, där föräldrar kan hämta sina barn från F-klassen. På väggen visas stolt de imponerande verk av våra elever i F-3.

Images

Belägna i nära anslutning till klassrummen finns studentklädhängare och kläd­torkar som är bekvämt placerade, vilket säkerställer snabb och smidig åtkomst för våra elever.

Digital rundtur

Tredje Våningen

På vår tredje våning finns en dedikerad plats för äldre klasser (Årskurs 5-9) och moderna främmande språk. Utrustade med interaktiva whiteboards, projektorer och anpassade lärmiljöer kan eleverna fördjupa sig i studiet av franska, spanska och tyska. Våra modersmålstalande språklärare skapar en inspirerande atmosfär för att hjälpa eleverna att utveckla sina språkkunskaper och nå sin fulla potential.

Images

Personlig säkerhet: Elevskåp som är tillgängliga med individuella lösenord. Detta är för att säkerställa att endast respektive elev kan få åtkomst till sina tilldelade förvaringsutrymmen.

Images

Hissen är reserverad för elever med funktionsnedsättningar, lärare och personal för att säkerställa tillgänglighet, då vi främjar en aktiv skoldag för alla elever.

Images

Vårt dedikerade städteam ser till att korridorerna som leder till klassrummen städas dagligen.

Digital rundtur

Låt oss ta en rundtur till

Privat Rundtur

Om du är nyfiken på att lära dig mer om vår skola och se det arbete vi lägger ner för att stärka eleverna att nå sin fulla potential, är du välkommen att boka en Privat Rundtur hos oss. Det är ett unikt tillfälle för dig att utforska våra skolfaciliteter och få en förstahandsupplevelse av vad vi erbjuder innan du tar det bästa beslutet för ditt barns utbildning. Vi tar glädje i att personligen visa dig runt och ge dig en klar bild av vår pedagogik.

För att boka en rundtur, är du välkommen att kontakta fröken Lucy Dao på lucy.dao.vaxjo@engelska.se eller ringa henne på mobilnummer 070-384 63 66 för att boka en tid för ditt privata besök.

Image

Lucy Dao

Commmunications & Marketing Manager/ School Administrator

''I love working with marketing in education, especially here at IES Växjö. It brightens my day as seeing the young students' laughter and smile everyday.''