INTERNATIONALLA ENGELSKA SKOLAN

Hässleholm

Internationella Engelska Skolan Hässleholm är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Hässleholm

IES Hässleholm är en tvåspråkig skola som har undervisat elever i årskurs 4-9 i över åtta år, där upp till hälften av undervisningen sker på engelska. 

Från och med augusti 2024 välkomnar vi även elever i årskurs F-3, där det mesta av undervisningen sker på svenska. Det engelska språket introduceras gradvis genom lek och lektioner i takt med att eleverna blir mer bekväma.

ÅRSKURSER: 4 - 9

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 98%

SKOLAN GRUNDADES: 2015

ANTAL ELEVER: 400

Vi undervisar enligt svensk läroplan och den engelska undervisningen görs av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA, Sydafrika och Storbritannien. 

IES Hässleholm erbjuder en internationell skolmiljö med höga akademiska förväntningar och ambitioner i en lugn och trygg skolmiljö.

Ansök här

Viktiga datum

Viktiga datum
Image

Maria Hall

Principal

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Välkommen till Internationella Engelska Skolan i Hässleholm!

När IES öppnade i Hässleholm 2015 var jag en av de första som skrev in mitt barn. IES etos tilltalade mig och jag ville också att hon skulle få möjligheten att tillbringa sin skoltid i en internationell miljö, eftersom jag är övertygad om att då man ges förståelse för kulturella skillnader tidigt i livet skapar unga vuxna mindre fördomar gentemot andra.

Läs mer

Nyheter

Vad händer i vår skola?

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Hässleholm

Wendesvägen 1

28152 Hässleholm

Telefon: 0730 322 588