Skolval

Antagningsprocessen

Ansökan - från och med året efter ditt barn föddes

Alla barn kan placeras i kö från och med 1 februari året efter födelseåret, i syfte att säkerställa att barn födda i december får samma chans till en plats som de som är födda i början av januari.

När det gäller nya skolor meddelar vi i förväg vilket datum kön öppnar.

Öppet Hus och Informationskvällar - början av hösten

Varje år håller våra skolor öppet hus och informationskvällar och alla familjer är välkomna att delta. Även om vi rekommenderar dessa kvällar för familjer som redan placerat sina barn i kö, så är andra också välkomna. Dessa träffar är utmärkta tillfällen att höra mer om skolan, träffa rektor och medarbetare samt ställa frågor.

Antagning inleds - höst

Efter informationsträffarna kommer de första platserna erbjudas de familjer vars barn har stått längst i kö, eller som redan har ett syskon i skolan. Familjen får en kort tid på sig att besluta om de ska anta erbjudandet, vanligtvis ett par veckor. Detta är för att vi ska kunna fortsätta med antagningsprocessen och erbjuda de barn som står näst i kön en plats i god tid.

Workshop - vår

Under vårterminen bjuds alla barn som har accepterat en plats in till en endags workshop, Här kan du som elev träffa din lärare och dina klasskamrater, prova på några lektioner och få en känsla för hur livet på skolan är. Efter workshopen kan lärarna ibland också ha förslag på ytterligare studier för elever som behöver lite extra hjälp innan terminen startar.

Terminsstart

Efter en avkopplande sommarledighet ser vi fram mot att välkomna eleverna till skolan.