Internationella Engelska Skolan

Halmstad

Internationella Engelska Skolan Halmstad erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Halmstad

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Halmstad är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

6 - 7 jun 2024

23/24 Nationaldagarna

13 jun 2024

23/24 Åk. 4-8 Skolavslutning + åk. 9 Graduation
Viktiga datum
Image

Mr. Tomas Andreasson

Rektor

OM VÅR SKOLA

Rektorn hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om hur vi skapar en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Rektorns välkomsthälsning

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"Det bästa med IES Halmstad är att det är så många människor, både lärare och elever, från olika delar av världen här. Så ta vara på det du kommer lära dig här om andra kulturer och länder! Vi har också mycket regler och rutiner. Vi kan vara stökiga här också, men det får konsekvenser vilket gör att man tänker en gång extra på hur man beter sig."

Vilgot Hansson, åk. 8

"När jag började här i 4:an så kunde jag ingen engelska alls. Men lärarna tar verkligen allt från början. Så man hänger med väldigt fort och efter ett tag tänker man inte ens på det. Lärarna är snälla och stränga! Det gör att lektionerna blir lugna, tysta och man får studiero."

Jupiter Gotare, åk. 7

"Min förra skola var mycket mindre och jag hade känt alla sedan dagis. Så i början trodde jag att det skulle bli svårare att få vänner på en så här stor skola. Men lärarna är jättebra och ser till att alla har någon att umgås med. Det är roligt att få läsa så mycket engelska. Det går bra fast man kanske inte är så bra på engelska i början."

Julia Bengtsson, åk. 5

"– Man lär sig engelska på ett unikt sätt här. Man är omgiven av människor som kanske inte ens kan svenska, så man tvingas att lära sig engelska. Man får jättebra stöd här både från lärare och andra klasskamrater. Engelskan kommer hjälpa mig väldigt mycket framöver, både på gymnasiet och i framtiden."

Ludvig Lindholm, åk. 9

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

Vd Anna Sörelius Nordenborg hälsar dig välkommen på en digital rundtur.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

De flesta av våra skolor påbörjar antagningen i början av hösten året innan.  . Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från  de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

Om du har blivit erbjuden en plats och tackar nej förlorar du din plats och erbjudandet går istället vidare till nästa person i kön. Om du senare bestämmer att du vill ha en plats måste du ansöka på nytt.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Halmstad

Kastanjeallén 3

302 32

Telefon: +46 73-625 29 16