Internationella Engelska Skolan

Älvsjö

Internationella Engelska Skolan Älvsjö erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Älvsjö

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Läs mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

Skola grundad: 2016

Årskurser: 4-9

Antal elever i skolan: 750

Har behörighet till gymnasiet: 96%

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Älvsjö är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

Viktiga datum

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på Ställ ditt barn i kö.
  2. Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Vi påbörjar antagningen i början av våren året innan.

Antagningsprocessen tar olika lång tid beroende på hur snabbt vi får svar från de familjer som blivit erbjudna en plats.

Skriv till skolan på info.alvsjo@engelska.se och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

Det är inte nödvändigt att tala engelska väl för att börja på skolan. Våra elever lär sig snabbt att behärska engelskan. För årskurserna F-3 introducerar vi engelska gradvis och ger eleverna de verktyg de behöver för att de ska lyckas på de lektioner som de har på engelska.


Upp till hälften av vår undervisning sker på engelska. Vi har stor erfarenhet av att lära elever att behärska det engelska språket och det bästa sättet är att dagligen omge sig av det.

 

 

Kontaktinformation

Kontakta oss vid ytterligare frågor

Om du har fler frågor, vänligen ring eller mejla oss.

Internationella Engelska Skolan Älvsjö

Armborstvägen 1

125 44 Älvsjö

Telefon: 070 874 31 10