Internationella Engelska Skolan

Tyresö

Välkommen till Internationella Engelska Skolan Tyresö. En trygg, lugn miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära sig.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Tyresö

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för kommande generationer. Lär dig mer om vår skola, hur vi dagligen lever upp till IES löften gentemot våra familjer och hur vi varje dag omsätter våra IES löften till verklighet.

ÅRSKURSER: 4-9

SKOLAN GRUNDADES: 2014

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 96%

ANTAL ELEVER: 960

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer

Internationella Engelska Skolan Tyresö är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.

Viktiga datum

23 - 25 apr 2024

År 9 NP SO Tisdag & Torsdag

26 apr 2024

Year 6 NP MATEMATIK Fredag

8 maj 2024

Academic Catch Up dag Onsdag

9 - 10 maj 2024

Kristi Himmelsfärds dag Torsdag (Röd dag) Fredag Klämdag

14 - 16 maj 2024

År 9 NP MATEMATIK Tisdag & Torsdag

3 - 4 jun 2024

Måndag Mentor dag/städdag År 9 Vandring Måndag & Tisdag Elevens val dag 4-9
Viktiga datum

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Nej, ditt barn måste inte klara av något prov eller test för att bli antagen till en av våra skolor. Platserna fördelas efter kötid, där först i kön  först får plats.

Eftersom IES skolor finansieras via skolpengen kan vi enbart erbjuda plats till elever som är bosatta i Sverige. Du kan ansöka till oss om ditt barn har svenskt personnummer, även om ni inte flyttat tillbaka till Sverige ännu. Om ditt barn ännu inte har ett personnummer men ska flytta till Sverige och vill ansöka om plats, så ber vi dig kontakta den aktuella skolan för råd.

Det är inte nödvändigt att tala engelska väl för att börja på skolan. Våra elever lär sig snabbt att behärska engelskan. För årskurserna F-3 introducerar vi engelska gradvis och ger eleverna de verktyg de behöver för att de ska lyckas på de lektioner som de har på engelska.


Upp till hälften av vår undervisning sker på engelska. Vi har stor erfarenhet av att lära elever att behärska det engelska språket och det bästa sättet är att dagligen omge sig av det.

 

 

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Tyresö

Bollmora Gårdsväg 14

135 39 Bollmora

Telefon: 073 661 33 14