Internationella Engelska Skolan

Östersund

Internationella Engelska Skolan Östersund erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Östersund

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: F-9

SKOLAN GRUNDADES: 2020

ANTAL ELEVER: 565

ELEVER PER LÄRARE/STÖDPERSONAL: 13

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Östersund är en tvåspråkig skola för elever i årskurs F-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

6 jun 2024

Red Day - School and Fritids Closed
Viktiga datum
Image

Mr Mika Reunanen

Principal

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om hur vi skapar en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Läs mer från vår Rektor här

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"'I appreciate that many of the teachers enjoy teaching us, and how they are interested in the subjects they are working with. It makes it easier as a student to put in a big effort: when you feel that dedication comes from both teachers and students'."

Year 8 student

"I can't give feedback about just one teacher because every teacher is really good. I would say that every teacher that I have right now is really great and we learn so much from them and I like being in the lessons when they teach"

Year 6 student

"De lär eleven mycket och eleven lär sig mycket under lektionen. The teachers teach the student a lot and the student learn a lot during the lessons. "

Year 7 Student

"'Alla lärare för ni gör ett bra jobb och att ni är snälla, lyssnar på oss barn och är glada det är svårt och säga att nån är bäst men för alla jag har lektion med passar mig bra.'"

Year 4 Student

"The students are challenged to work hard to reach their full potential and they are also offered study sessions after the school day to catch up on work. I can follow my child’s progress via updates on SchoolSoft which is great for my parental control. The school also works against bullying and takes action directly which feels safe. I also love the fact that we don’t have any discussions about ripped jeans at home anymore - due to the dress code in school. It is also great that there are no mobile phones during lessons!"

Mariann Digby - Parent of student in Y6

"For us, starting at IES has been an amazing experience. Our child is suddenly eager to go to school, takes responsibility for homework and has an easier time making friends and learning thanks to the calm environment in the classroom. Students are treated with respect and the lessons seem to trigger curiosity and the realization that it’s cool to know stuff."

Anna Rex - Parent of Year 4 student

"Education is very important to me so I really like coming to learn here. "

Year 5 Student

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

VANLIGA FRÅGOR

Hitta fler svar här

Ansök med några enkla steg:

  • Klicka först på rutan “Join the Queue” på våran hemsida.
  • Välj sedan skolan som du vill ansöka till- (Varje skola har deras egna unika kö. Ni kan sätta ert barn i kö från och med den 1:a februari året efter att barnet fyllt 1 år).
  • Slutligen fyll i ansökningsformuläret, inkludera Er personliga information som vårdnadshavare för ditt barn. Det gör så att vi kan hålla kontakten med er vårdnadshavare samt att vi kan meddela er när en plats blir tillgänglig för ert barn.
  • Det är viktigt att notera att om ni redan har ett annat barn som är inskriven på vår skola, var god och se till att ni lägger till syskonets personnummer i ansökningsformuläret. Detta kommer sedan ge ditt barn förtur i kön, om det finns platser kvar i skolan. 
  • I de fall en vårdnadshavare har ensam vårdnad om barnet, var förberedda att skicka med ett intyg från skatteverket där det framgår. 

Vi förstår att ni gärna vill veta så tidigt som möjligt om ditt barn har fått en plats hos oss. Tyvärr, kan vi inte ge ut könummret till elever eller vårdnadshavare eftersom det är svårt att ge ett exakt svar innan skolan har avslutat sin antagningsprocess. Vi erbjuder platser utifrån vilket datum som eleven gick med i kön, men det beror även på om den har ett syskon som kommer gå på skolan samtidigt (syskonförtur). Om en plats öppnas upp och ni är näst i tur, så kommer vi att kontakta er så snart som möjligt för att erbjuda er en plats.

Tyvärr, vår skola är inte en öppen plats och vi tillåter inte att folk kommer och tittar runt på skolan utan att först ha kontaktat en av våra anställda och fått deras godkännande. Det är oerhört viktigt att vi vet vilka som är i skolbyggnaden och av vilken anledning på grund av säkerhetsskäl. Om folk dyker upp på skolan som de vill kan lärandet bli avbrutet och vi kan inte säkerställa att eleverna är säkra. Vi föreslår att ni går på våra Open House kvällar och föräldramöten för att ha möjlighet att då titta runt på skolan.

Dock har vi en digital rundtur av skolan som man kan titta på för att bli bekant med skolan och skollivet. Du kan även följa oss på våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad på vad som händer på skolan. 

Elever uppmuntras att komma till skolan och vara förberedda för alla sina lektioner under dagen. Alla elever får en ryggsäck och pennfodral Som det står “Internationella Engelska Skolan Östersund” på - dessa ska vara tydligt uppmärkta med namn och hanteras varsamt för att säkerställa att de kan användas under hela tiden på IES. Eleverna kommer att få grundläggande skrivmaterial i skolan, vill eleverna ta med eget så är dem välkomna att göra det.


Alla elever får en frukt  och skollunch varje dag och vi har en policy för att ingen medhavd mat/frukt/snacks får tas med till skolans område. Alla elever uppmanas att ta med sig en egen vattenflaska som är tydligt uppmärkt med elevens namn. Fritidselever kan äta frukost och mellis varje dag om behovet finns. (kontakta Fritids för mer information.) 


De dagar som eleverna har idrott ska dem ta med sig lämpliga kläder för det aktuella aktiviteten


F-5-elever är utomhus under sina raster och det är därför mycket viktigt att eleverna har lämpliga utomhuskläder med sig. Alla utomhuskläder behöver vara märkta med barnets namn.

Kontaktinformation

Hör av dig om du har frågor

För ytterligare information, skriv gärna ett mail eller ring oss.

Internationella Engelska Skolan Östersund

Tegelbruksvägen 36

831 48

Telefon: 063-77 80 71