Internationella Engelska Skolan

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

OM VÅR SKOLA

Rektor, Ben Owens, hälsar välkommen

''Det räcker med att säga att jag älskar utbildning och att se de möjligheter och framtidsutsikter det ständigt ger de unga.''

Hej!

Vi är en helt ny skola i Växjö och den första IES-skolan i Växjö. Därför känner jag mig extra stolt och hedrad över att få leda denna nya och spännande skola, som kommer att ge barn i närheten och från fjärran länder en förstklassig utbildning, baserad på IES grundprinciper:

- Att ge alla elever en trygg och lugn lärmiljö där lärare kan undervisa och elever kan lära

- Att ge eleverna tillgång till en tvåspråkig utbildning i svenska och engelska, och en möjlighet att behärska det engelska språket

- Att ge elever den bästa möjligheten i livet genom att förse dem med höga akademiska ambitioner och kvalitet på undervisningen, som gör att de kan uppnå sin verkliga akademiska och sociala potential

Internationella Engelska Skolan firar 30-årsjubileum i år och det känns både förmånligt och prestigefullt att vara en av de skolor som startat upp under denna speciella tid. Vi delar våra vägledande principer med 45 systerskolor och är precis som de engagerade i att vara till nytta för våra barn och vägleda dem i livets spännande resa.

Innan jag tillträdde rollen som rektor på IES Växjö arbetade jag i flera år som akademisk koordinator och ansvarig för matematik hos IES Jönköping. Innan detta tillbringade jag min karriär i Storbritannien som lärare, universitetslektor, utbildningskonsult och biträdande rektor. Det räcker med att säga att jag älskar utbildning och att se de möjligheter och framtidsutsikter det ständigt ger de unga.

Vårt uppdrag på IES Växjö sträcker sig längre än att ge eleverna en utmärkt utbildning. Det innebär även att se till att de är utrustade med förmågan att ta beslut, ha självdisciplin, visa respekt, omsorg och lyhördhet; alla egenskaper som bidrar till att utveckla hela människan. Vi vill det absolut bästa för våra barn och arbetar ständigt för att deras utbildning, känslomässiga och sociala behov ska tillgodoses. Vi vill att du ska känna dig säker på att ditt barn kommer att tas omhand av engagerade och omtänksamma professionella vuxna, med stor kompetens och expertis inom sina områden oavsett om det gäller undervisning, elevvård eller administration.

Vi tror även på att arbeta i samarbete med er föräldrar för att säkerställa att ni är fullt medvetna om våra prioriteringar, så vi kan vara så transparenta och lösningsfokuserade som möjligt. Ditt barns grundskoleutbildning är något som du har rätt att vara insatt i och hjälpa till att forma och möjligheten att arbeta med föräldrar för att skapa det bästa för våra barn, är något som ständigt entusiasmerar och motiverar oss.

Som ny skola får vi många frågor och förslag och vi värdesätter dem alla. Likaså värdesätter vi människor som vill besöka oss på vår skola för att uppleva det vi redan har börjat skapa; lite magi i hjärtat av Teleborg. Denna magi är inte osynlig här - den märks i barnens skratt och leenden, i tillfredsställelsen hos våra lärare och personal, i de underbara framgångar som våra elever gör dagligen och i det förenande målet att ge alla våra barn de absolut bästa möjligheterna.

Om du vill uppleva något av den magin, vänligen kontakta oss, vi vill gärna höra av dig.

 

Med vänliga hälsningar

Ben Owens

Rektor