Internationella Engelska Skolan

Kista

Internationella Engelska Skolan Kista är en 4-9-skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan även att välkomna elever i förskoleklass.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Om vår skola

Bibliotek

Vårt bibliotek är en välkomnande och lugn plats dit eleverna kan komma för att läsa, studera eller göra sina läxor

Images

IES Kista skolbibliotek har cirka 3 500 böcker. Bland de olika typerna av böcker som finns att låna är skönlitterära böcker, faktaböcker, biografier, sport, historia, serietidningar och mangaböcker.


Förutom utlåning av böcker är biblioteketet även en plats för lugn läsning och skolarbete på bibliotekets datorer  Det är gratis att låna bibliotekets böcker och alla IES Kista elever  blir automatiskt medlemmar.


Skolbibliotekarien Mr Wall säger: "Vi vet att förbättrad läsförmåga har positiva effekter och säkerligen kommer att gynna eleverna även inom andra områden. Av detta följer att det är oerhört viktigt att ha enkel tillgång till litteratur, både skönlitterär och faktaböcker, och naturligtvis att ge en bra miljö för det. Jag ska göra allt jag kan för att det ska bli verklighet! Andra saker, som att kunna navigera i sociala medier och till och med förstå källkritik tidigt är viktigt, så det är också något vi behöver att fokusera på.


För mer information om IES Kista skolbibliotek besök biblioteket och prata med
Mr Wall.


Plats: En korridor intill Central Zone

Öppettider:
Måndag 9.00 -15.30
Tisdag  8.30 - 15.30
Onsdag 8.30 - 15.30
Torsdag 8.30 - 15.30
Fredag 8.30 - 15.30

Biblioteket är stängt varje dag mellan
10.30-10.45 och 13.00-14.00 för rast, lunch och administrativt arbete.

Kontaktperson: Mr WallImages
Images