Nyheter | 2022 december 12

”Vi pushade varandra att bli bättre”

Vi pratade med tidigare IES-eleven Hugo Levinsson om hans bästa minnen från skoltiden på IES Örebro och om vad han gör idag.

Images

Hugo Levinsson

Hugo Levinsson gick ut nionde klass 2015. Idag är han 22 år och jobbar som sportreporter på tidningen Nerikes Allehanda.

Vad har du gjort sedan du gick ut IES Örebro?
"Jag har jobbat med lite allt möjligt; som elevresurs och vikarie. Jag har även tagit en kandidatexamen på Uppsala Universitet i mediakommunikation och journalistik. Idag jobbar på lokaltidningen Nerikes Allehanda. Jag började som sommarvikarie och idag är jag sportreporter. När man jobbar på en lokaltidning får man vara med och göra mycket; som att bevaka matcher, skriva artiklar, filma, fotografera och vara med i poddar och Tv-sändningar."

Om du ser tillbaka, vad värdesätter du mest från din tid på IES?
"Människorna! Jag hade lärare som var duktiga på att möta elever samt trevliga klasskamrater. Jag kände mig som hemma på skolan. Det var ett klimat där vi pushade varandra till att bli bättre. Vi hade ingen ”skolk-kultur” som jag hört om på andra skolor där det tävlats om vem som kan få sämst betyg."

Vad är ditt bästa minne från IES?
"Språkresan till Barcelona i åttonde klass var väldigt rolig! Det var kul att resa bort tillsammans med klasskamrater och att bo hos en spansk familj. Det var en utmaning med språket samtidigt som jag hade roligt med vänner."

Har du några framtidsdrömmar?
"Att få jobba med sportjournalistik. Det är viktigt för mig att jobba med något som jag rycker är roligt och som jag finner värde i."