Nyheter | 2024 februari 23

"En fantastisk skola att arbeta och utvecklas i"

Möt Lars Theding, biträdande rektor vid Internationella Engelska Gymnasiet i Stockholm. Mr Theding kommer ursprungligen från Sundsvall och har haft olika roller på skolan sedan 2002. Efter 22 år inom organisationen är vi nyfikna på vad som håller honom motiverad i sitt dagliga arbete.

Images

Vad skulle du säga är unikt med IES, både när vi startade och nu?
– Den internationella atmosfären med lärare från hela världen som arbetar tillsammans för att utveckla skolan. Det jag kände mig väldigt glad över när jag började som ny lärare var att alla arbetade tillsammans mot samma mål. Vi var mer unika då eftersom vi bara hade två skolor, nu har vi växt men arbetar fortfarande mot samma mål.

Varför väljer du att stanna inom IES?
– Det är en fantastisk skola att arbeta i och att fortsätta utvecklas i. Det har varierat varje år med olika roller som har gjort det intressant och jag ville vidareutvecklas från lärare till ledare. Jag började på högstadiet som svensklärare och flyttade sedan till gymnasiet och sedan flyttade gymnasiet till Södermalm där det är idag, där min roll sedan fortsatte att utvecklas. Det var som en ny skola varje år med ständiga förändringar.

Vad är det med IES och/eller vårt etos som tilltalar dig mest?
– Det är en trygg miljö för alla. Alla lärare är delaktiga i att göra skolan till en trygg plats och det leder till att vi lyckas akademiskt och socialt.

Vad är det som gör IEGS till det bästa valet för elever idag och i framtiden?
– Det måste vara våra fantastiska lärare och personal.