Nyheter | 2024 maj 03

“Vi lägger stor vikt vid livslångt lärande”

Möt Mr. Joseph Hemingway, academic manager på Internationella Engelska Gymnasiet (IEGS) i Stockholm. Mr Hemingway kommer ursprungligen från Boston, Storbritannien, och har arbetat i olika roller på skolan sedan 2002. Efter 22 år inom organisationen är vi nyfikna på vad han uppskattar mest med IES.

Images

Vad skulle du säga är unikt med IES, både när vi startade och nu?
– När vi startade var vi ett alternativ för elever som ville studera på engelska. Idag är IES och IEGS mycket mer än så. Vi erbjuder ett alternativ till den traditionella skolupplevelsen. Det inkluderar vårt etos och fokus på en lugn och trygg lärmiljö och goda studieresultat.

Varför väljer du att stanna inom IES?
– Jag tycker att skolan och hela organisationen är unik på det sättet att den för samman många olika människor från många olika bakgrunder och kulturer. Det är en spännande och rolig arbetsplats, och kollegorna ställer alltid upp för varandra och för sina elever. Det finns en känsla av gemenskap på alla skolor. Och förstås eleverna själva, varje elev är unik och det är så givande att få följa deras resa.

Vad är det med IES och/eller vårt etos som tilltalar dig mest?
– Jag skulle säga att idén om att alla elever ska utmanas akademiskt på ett lämpligt sätt är viktigast. Jag tror verkligen att eleverna ska vara alerta i klassrummet. De ska vara engagerade, entusiastiska och nyfikna, och de ska vilja lära sig mer.

Vad är det som gör IEGS till det bästa valet för elever idag och i framtiden?
– Vi lägger stor vikt vid livslångt lärande, att eleverna får med sig de kunskaper idag som de kommer att behöva i framtiden. Saker som uthållighet, envishet och intellektuell nyfikenhet – vilket jag tycker är nyckeln – och deras förmåga att lösa problem. Men också att bli ansvarstagande och omtänksamma individer. Det är det det handlar om!