Nyheter | 2023 december 08

Inspirerat elever i 30 år

Möt Donald Armstrong, lärare på Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm. I slutet av månaden går han i pension efter imponerande 30 år, från det att IES startade 1993 fram till idag. Vi bad honom dela med sig av sitt unika perspektiv efter tre decennier.

Images

Vad skulle du säga är unikt med IES, både när vi startade och nu?
– När vi började var det ett helt nytt koncept med friskolor. För IEGS var det att vi var ett väldigt litet gymnasium, vilket gjorde att alla lärare kände alla elever. Det var utmanande men också väldigt intressant, man kom nära eleverna. Idag är skolan större. Det ger eleverna fler möjligheter att möta olika typer av lärare och undervisningsstilar och även lärare med expertkunskaper inom vissa områden. Lokalerna är mycket större och ligger mer centralt jämfört med när vi började.

Vad tycker du är bra med att jobba på IES?
– Det är många saker; en är att eleverna är väldigt duktiga. För det andra är lärarna väldigt professionella och internationella. Det är en bra stämning i personalrummet och med övrig personal. Personalen är flexibel, lätt att samarbeta med och trivs med sitt jobb – det är trevligt att vara i en sådan miljö.

Vad är det med IES och/eller vårt etos som tilltalar dig mest?
– Miljön i skolan är väldigt lugn och det finns inte mycket osämja. Det är en arbetsplats där eleverna gärna pratar med lärarna och en ordning som gör att alla känner sig trygga. Jag har aldrig känt mig otrygg i skolan.

Vad är det som gör IEGS till det bästa valet för elever idag och i framtiden?
– Jag tror att det är programmen vi erbjuder. Genom att ha både IB och det nationella programmet så lockar vi studenter från utlandet. Eftersom programmen är på engelska så kan studenter, som kan vara svenska men bott utomlands, söka till våra program, vilket ger oss en internationell dynamik. Jag tror att många studiemotiverade elever söker sig till oss och det skapar en positiv studiemiljö.

Tack för ditt engagemang och vi önskar dig all lycka och hoppas att du kommer att njuta av din välförtjänta pension!