Nyheter | 2023 oktober 02

Allt klart för att öppna Internationella Engelska Skolan i Norrtälje 2024

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan i Norrtälje. I fredags kom det efterlängtade beskedet från Skolinspektionen att myndigheten godkänt tillståndsansökan. Detta innebär att allt nu är klart för IES att flytta in i den nya skolbyggnaden som nästan är färdigbyggd.

Images

Visualisering av IES Norrtälje

När skolan är färdigställd blir det en F-9 skola för runt 600 elever med två klasser per årskurs och ett fritidshem. Skolan byggs komplett med moderna faciliteter, inklusive tillagningskök, och en väl utrustad skolgård.

– Vi är mycket glada att äntligen kunna ge ett definitivt besked till alla familjer som står i kö till vår nya skola i Norrtälje, säger Anna Sörelius Nordenborg, vd på Internationella Engelska Skolan.

–  Intresset för skolan har hela tiden varit mycket stort i Norrtälje och nu ser vi fram emot att samarbeta med kommunen för att kunna erbjuda en skola med internationell profil och högt ställda kunskapsmål i hjärtat av Roslagen, säger Anna Sörelius Nordenborg.Den som vill ställa sig i kö till IES Norrtälje kan göra det på skolans hemsida: https://engelska.se/our-schools/norrtalje/