Nyheter | 2023 april 14

"På IES finns det ett helt team av lärare och specialister att diskutera med”

Intervju från vår kvalitetsrapport med Stuart Garbutt, lärare i matematik och naturvetenskap, åk 4–6, IES Skellefteå.

Images

”Att undervisa här är en lagsport – du kan gå in i vilket klassrum som helst för att få bevis på det. Det skapar inte bara trygghet för eleverna, utan också för lärarna. Läraryrket kan vara ensamt och enormt utmanande om det uppstår problem med en elev, eller en klass. Här behöver du inte bita ihop och försöka lösa det på egen hand, eftersom det finns ett helt team av lärare och specialister att diskutera med.”

”Samtalen med föräldrarna som vi har varje månad är ett sätt att dessutom skapa trygghet för föräldrarna. De får en god inblick i barnets utveckling och uppdateras kontinuerligt om händelser både i barnets dagliga liv och på skolan. Om stödåtgärder behövs sättas in, kan dessa snabbt diskuteras och förankras.”

”Jag flyttade från England till Skellefteå tillsammans med min fru Charlotte är 2018. Vår främsta drivkraft var att vi längtade efter ett lugnare liv på landet, nära naturen. Först tänkte vi att vi skulle ge det ett år – men nu har vi inga planer på att flytta tillbaka till England, vi vill att vår dotter ska få växa upp i den här miljön. Vi stormtrivs; det är enkelt att leva här.”

Intervju från vår kvalitetsrapport med Stuart Garbutt, lärare i matematik och naturvetenskap, åk 4–6, IES Skellefteå.