Nyheter | 2023 oktober 06

Från och med hösten 2024 välkomnar IES Hässleholm elever redan från förskoleklass

Från och med nästa skolår växer IES Hässleholm till en F-9 skola, för totalt 550 elever. Upprustningen av lokalerna kommer att påbörjas i januari 2024, och när den är färdig kommer skolan att omfatta 3900 kvadratmeter, inklusive fritidshem. Familjer kan ställa sig i kö till de yngre årskurserna redan nu.

Images

Genom att öppna upp skolan för F-3 erbjuds elever möjligheten att få del av IES internationella profil och en lugn och trygg skolmiljö redan från början av sin skolgång. Det blir ett naturligt sätt att successivt komma in i den tvåspråkiga undervisning som varit IES kännetecken i 30 år.

 

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda familjer i norra Skåne möjligheten att välja en

tvåspråkig skola med internationell profil redan från förskoleklass, säger Maria Hall, rektor för IES Hässleholm.

 

Från förskoleklass får eleverna möta en lärarledd undervisning som är kunskapsorienterad och utvecklande samtidigt som det finns möjlighet till lek, rekreation, olika aktiviteter och vila. Tillsammans med fritidshemmet skapas en helhet som ska stimulera elevernas utveckling och lärande genom att utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter.

 

Fastighetsbolaget Hemsö bygger om och rustar upp skolan som därmed får tillgång till ytterligare 600 kvadratmeter under våren 2024, totalt 3900 kvadratmeter, för att rymma de nya årskurserna och fritidshemmet.

 

– Eleverna kommer att mötas av nyrenoverade och genomtänkta lokaler och en superfin skolgård som erbjuder en utemiljö för lek och kreativitet, säger Maria Hall.

 

För mer information kontakta Lars Anders Johansson, presschef:

Telefon +4672 178 22 83

Epost: lars-anders.johansson@engelska.se