Nyheter | 2023 februari 01

Internationella Engelska Skolan öppnar i Österåker 2024

I augusti 2024 slår Internationella Engelska Skolan upp portarna i Österåker. Nästa år väntas den nya skolan stå färdig, på samma plats som Hackstaskolan ligger på idag.

Images

Visualisering

Över 1100 barn står idag i kö till Internationella Engelska Skolan i Österåker, varav 762 till startåret 2024. Den nya skolan kommer att bli en tvåparallellig F-9-skola med fritidsverksamhet. Det blir nya, toppmoderna skollokaler och en ny matsal med eget tillagningskök. Till detta kommer en ny skolgård att anläggas.

– Vi är mycket glada att kunna berätta att skolan kommer att kunna öppna 2024, säger Jörgen Stenquist, vice VD och ansvarig för etablering av nya skolor på IES. Vi vet att det finns en stor efterfrågan bland familjer i Österåker på en skola med vår internationella profil, och är därför glada att kunna erbjuda detta.

– Den nya skolan kommer att bli ett komplement till de övriga skolorna i kommunen, i och med att den tillför ett koncept som inte funnits på platsen tidigare, säger Jörgen Stenquist, själv boende i Österåker.

>> Ansök till IES Österåker