Nyheter | 2023 januari 10

"Det engelska språket gjorde studierna roligare och gav mig nya perspektiv"

Vi pratade med tidigare eleven Sadaf Mohmand om hennes bästa minnen från skoltiden på IES Enskede och IEG Södermalm och om vad hon gör idag.

Images

Sadaf Mohmand

Sadaf Mohmand tog studenten från IEG Södermalm 2009, före det gick hon klass 6-9 på IES Enskede. Idag är hon 31 år och jobbar som chef på ett företag inom HR-tech.

Vad har du gjort sedan du tog studenten?
"Jag flyttade till Barcelona där jag pluggade spanska, sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm där jag läste personalvetarprogrammet på Stockholms universitet. Just nu jobbar jag som chef på ett företag som arbetar med employer branding inom rekryteringsbranschen. Jag har varit i kontakt med flera av mina tidigare lärare genom jobbet och de mindes mig från skolan. Det gjorde mig glad att de kom ihåg mig så lång tid efteråt."

Om du ser tillbaka, vad värdesätter du mest från din tid på IES och IEG?
"Tryggheten på skolan, med både lärare och elever. Det engelska språket gjorde studierna roligare och gav mig nya perspektiv. Jag blev självständig med språket och även som individ. Skolan var en trygg plats där jag hade väldigt roligt. Framför allt hade jag väldigt passionerade och motiverande lärare som engagerade sig utöver det vanliga, både i sin undervisning och för mig som elev."

Vilket är ditt bästa minne från IES och IEG?
"Det jag tar med mig är hur jag lärt mig att tänka i nya banor, att jag vill växa och se möjligheter i varje situation. Det har hjälpt mig att våga drömma stort och att utmana mig själv."

Har du några framtidsdrömmar?
"Bo utomlands under en längre period och jobba på ett internationellt företag."