Nyheter | 2022 december 02

IES har en historia att vara stolta över

När Barbara Bergström gästar Carina Bergfeldts talkshow i SVT är det ett tillfälle för Internationella Engelska Skolan att känna stolthet över sin historia och det etos vi har burit i nästan tre decennier. Programmet kommer att sändas på SVT1 kl 21.00 och finnas på SVT Play.

Images

Barbara Bergström och Anna Sörelius Nordenborg

Denna vecka gästade Internationella Engelska Skolans grundare Barbara Bergström Sveriges största talkshow, Carina Bergfeldt i SVT. Hon delade med sig av sin inspirerande och fascinerande berättelse om hur hon flyttade till Sverige från USA 1968 och började arbeta som lärare, och vad hon såg som behövde förbättras i den tidens svenska skola. Hur hon startade sin egen skola i början av 1990-talet med fokus på kunskap och det engelska språket, liksom höga förväntningar på alla elever. Det var en skola som prioriterade en lugn läromiljö, inte minst genom det outtröttliga och ständigt pågående arbetet med att motverka mobbning.

Idag, nästan 30 år senare, är jag som VD för Internationella Engelska Skolan stolt över vår historia och det arv vi förvaltar. Vi fortsätter att föra vidare grundarens etos in i framtiden, på alla våra 46 skolor, från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. IES är en svensk skola med en internationell profil, som förbereder eleverna för världen genom vårt fokus på det engelska språket. Vi har höga akademiska förväntningar på alla våra elever och vi tror på “grit” som ett sätt att övervinna svårigheter och motgångar. Tack vare vår grundares etos fortsätter IES skolor att nå höga resultat, och vi har en historia att vara stolta över.

Se programmet här: https://www.svtplay.se/carina-bergfeldt

Anna Sörelius Nordenborg
VD, Internationella Engelska Skolan