Internationella Engelska Skolan

Solna

Internationella Engelska Skolan Solna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 februari 26

Solna elever matematiktävling

14 945 elever från 94 kommuner deltog och två IES Solna elever hamnade bland top 10

Images

IES Solna Mathletes

Två årskurs nio elever från IES Solna har presterat exceptionellt i Pangea Maths tävlingen. 

14 945 elever från 94 kommuner deltog i år och Rishi Sharma hamnade bland topp 10 medan Lavanya Dawar tog första plats i hela Sverige!

När de blev tillfrågade hur de kände angående deras insatser, svarade Rishi “Jag var ganska överraskad, jag förväntade mig inte så mycket av tävlingen, och Lavanya sa “Självklart var jag väldigt glad! Det har varit lite överväldigande sedan ceremonin då jag hade så många personer som gratulerade mig.” 

Lavanya är fast besluten att studera ekonomiprogrammet efter årskurs nio och Rishi säger att han är intresserad av företagande. Vad än dessa elever bestämmer sig för att föra, är det tydligt att deras respektive framtid är ljusa! 

Detta året fick även IES Solnas första grupp av Cambridge IGCSE elever deras provresultat. 30 elever fullbordade antingen Matematik eller Engelska som andraspråk kurserna, därav 5 elever uppnått betyget A ( 3 i Matematik och 2 i Engelska)

Det är tydligt att akademiska utmaningar och att ställa höga förväntningar är viktigt för elever och lärare på IES Solna och vi är hoppfulla att dessa elevers prestationer kommer att inspirera deras kamrater.