Internationella Engelska Skolan

Krokslätt

Internationella Engelska Skolan Krokslätt erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 3 till 6.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Krokslätt

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: 3-6

SKOLAN GRUNDADES: 2010

ANTAL ELEVER: 488

Vi skapar höga förväntningar för framtida generationer 

Internationella Engelska Skolan Krokslätt är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 3-9.

Vår skola erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära och vi är fast beslutna att hjälpa varje barn att nå sin fulla potential.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

30 apr - 1 maj 2024

Public Holiday - School Closed

6 - 7 jun 2024

Public Holiday - School Closed

11 jun 2024

End of Spring Term 2024
Viktiga datum
Image

Desirée Ekendahl

Rektor

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Jag heter Desirée Ekendahl och jag är rektor på Internationella Engelska Skolan i Krokslätt. Det är ett nöje att vara rektor på IES Krokslätt. Jag känner mig lyckligt lottad att få leda en skola där lärare kan lära ut och eleverna kan lära sig. Jag är också stolt över att vara en del av en organisation med kontinuerlig förändring och utveckling för att kunna erbjuda den bästa möjliga utbildningen till våra elever. Det är vår personal och våra elevers engagemang som gör IES Krokslätt till en unik skola.

Rektor hälsar välkommen

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"A very good school that manages to keep students and staff motivated through good and bad times. The leadership is positive, I get to develop in my role and it is the best workplace that I have ever been at. I can definitely picture myself working here for many more years."

- Former Teacher

"Vi har stort förtroende för skolan och vet att det görs det bästa för barnen. När det varit incidenter så tas det tag i och göra åtgärder. "

- Guardian

"I like the most about the school is that we learn a lot of english. "

- Student

"Att alla är snälla och att man har alltid att vara med någon."

- Y5 Student

"Wonderful school. So many positive things to say. It's tidy, staff doing their best, a mix of students both academically and personally. Amazing principals that are well informed about what goes on in school and leading the pedagogical work. "

- Staff Member

"Jag gillar skolan för att det finns mycket att göra och jag har många vänner."

- Y3 Student

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut i våra skolor?

Vd Anna Sörelius Nordenborg hälsar dig välkommen på en digital rundtur.

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Våra skolor har en liknande sammansättning av elever som i kommunen, men ett antal elever reser relativt långt och kommer från andra kommuner.

IES skolor är avgiftsfria. Våra skolor finansieras på samma sätt som kommunala skolor, det vill säga  genom skatten och skolpengssystemet.

Du kommer att ha regelbunden kontakt med ditt barns mentor och de kommer vara en länk mellan dig och övrig personal på skolan. Om du behöver komma i kontakt med en särskild lärare eller en rektor kan du söka dem via Schoolsoft. Länk finns längst upp på denna sida.

Ja, alla våra skolor har skolbibliotek och bibliotekarier. I skolbiblioteket finns böcker som breddar horisonten, bidrar till kunskap och som lockar till läsning. Biblioteket är också en viktig plats för egenstudier i lugn och ro och för elever som vill läsa sina läxor. 

Kontaktinformation

Internationella Engelska Skolan Krokslätt

Ebbe Lieberathsgatan 19

412 65 Krokslätt

Telefon: 031-381 8503