Internationella Engelska Skolan

Skärholmen

Internationella Engelska Skolan Skärholmen erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Välkommen till IES Skärholmen

Vi skapar höga förväntningar och ambitioner för framtida generationer. Lär mer om vår skola och hur vi varje dag lever upp till IES löften till familjerna.

ÅRSKURSER: 4-9

SKOLAN GRUNDADES: 2013

ELEVER BEHÖRIGA TILL GYMNASIET: 95%

ANTAL ELEVER: 630

 

Internationella Engelska Skolan Skärholmen är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9.

IES Skärholmen slog upp portarna i augusti 2013 i nyrenoverade lokaler på Storsätragränd 8 i Skärholmen inte långt från Sätra Centrum.

Vi undervisar enligt svensk läroplan och upp till hälften av all undervisning sker på engelska av behöriga lärare från engelsktalande länder som Sydafrika, USA och Storbritannien.  

Läs mer om vår skola

Viktiga datum

Viktiga datum
Image

Margret Benedikz

Principal

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

En välkomsthälsning från rektor, som berättar om hur vi skapar en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Läs mer från rektorn

Nyheter

Vad händer i vår skola?

Föregående

"Jag älskar våra NO lektioner eftersom vi gör roliga aktiviteter."

Johana, åk 4

"Skolan har snälla kuratorer och speciallärare som hjälper oss om vi behöver hjälp"

Gamilla, åk 7

Nästa

DIGITAL RUNDTUR

Hur ser det ut på vår skola?

Träffa våra elever, lärare och se hur IES Skärholmen fungerar

VANLIGA FRÅGOR

Hitta svaren på dina frågor

Du ansöker genom att följa dessa tre steg:

  1. Klicka på anslut dig till Kön.
  2. Välj den skola som du vill ansöka till (varje skola har sin egen kö). Du kan ställa ditt barn i kö från och med 1 februari året efter de är födda.
  3. Fyll i formuläret med personuppgifter och kontaktinformation så att vi kan hålla kontakten med dig och låta dig veta om en plats blir tillgänglig.

Skriv till skolan och ange vilken information du vill ändra samt ditt barns kö-id eller personnummer.

Vi förstår att att du vill få besked om ditt barn har fått plats så snabbt som möjligt, men det är svårt att ge ett precist svar innan skolan har avslutat antagningsprocessen. Vi erbjuder platser baserat på det datum då eleven anslutit sig till kön, men vi tar också hänsyn till syskonförtur.

Det är inte nödvändigt att tala engelska väl för att börja på skolan. Våra elever lär sig snabbt att behärska engelskan. För årskurserna F-3 introducerar vi engelska gradvis och ger eleverna de verktyg de behöver för att de ska lyckas på de lektioner som de har på engelska.


Upp till hälften av vår undervisning sker på engelska. Vi har stor erfarenhet av att lära elever att behärska det engelska språket och det bästa sättet är att dagligen omge sig av det.

 

 

Vi utbildar barn med särskilda behov. Våra skolor är öppna för alla. Vi ber föräldrarna så tidigt som möjligt låta oss veta om det finns några speciella behov eller om särskild assistans krävs så att vi kan planera och säkerställa att rätt resurser finns på plats för att hjälpa ditt barn att nå sina mål.

Kontaktinformation

Om du vill ha mer information än vad som finns på hemsidan, vänligen maila eller ring oss

Internationella Engelska Skolan Skärholmen

Storsätragränd 8

127 39 Skärholmen

Telefon: 08 120 288 60

07:30-16:00