Internationella Engelska Skolan

Staffanstorp

Internationella Engelska Skolan Staffanstorp är en tvåspråkig F-9 skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Ansök Digital rundtur

KÖ OCH ANTAGNING

Om Skolvalet

Att välja skola till ditt barn är ett av de viktigaste beslut som du kommer att fatta som förälder. Det kommer att ha en avgörande effekt på barnets framtid.

Som förälder har du rätt att aktivt välja var ditt barn ska studera, oavsett om du väljer en kommunal skola eller en friskola.

Populära skolor, med fler sökande än platser, använder sig av olika metoder för att avgöra vilka barn som ska erbjudas plats.

Medan kommunala skolor vanligen erbjuder plats till dem som bor närmast, använder sig många friskolor av ett turordningssystem. Det innebär att de som har stått längst i kö har största chans att erbjudas plats. IES använder sig av detta köbaserade system.

 

 

Hur man ansöker

Hur du ställa dig i kö, med länkan ovan:

  1. Klicka på denna länk och logga in med Bank ID (eller mobilt Bank ID) och ange ditt personnummer i formatet ååååmmdd-nnnn. Om du inte har ett giltigt svenskt personnummer, så kan du kontakta skolan du är intresserad av direkt via e-post eller telefon så hjälper de dig.
  2. Fyll i dina kontaktuppgifter, inklusive e-postadress och telefonnummer, så att vi lätt kan nå dig om en plats blir tillgänglig för ditt/dina barn.
  3. Du kommer att få ett verifikationsmejl i din inkorg med en länk som du klickar på för att bekräfta din e-postadress. Om du inte hittar mejlet, så titta i skräppostmappen.
  4. När du har verifierat din e-postadress kan du klicka på “gå till kön” och sedan anger du barns uppgifter. Registrera barnets/barnens uppgifter med personnummer i formatet ååååmmdd-nnnn.
  5. berättigad till syskonförtur) och kontaktuppgifter för övriga målsmän, inklusive e-postadress och telefonnummer, så att vi lätt kan nå dem om en plats blir tillgänglig för barnet/barnen.
    OBS: Dessa kontaktuppgifter är viktiga – om en plats erbjuds måste samtliga målsmän tacka ja innan barnet kan börja på skolan.
  6. Välj vilken IES-skola du vill att ditt/dina barn ska stå i kö till, och kontrollera sedan att du är nöjd med föreslagen skolstart och årskurs.
  7. Upprepa steg sex för varje IES-skola du vill att din/dina barn ska stå i kö till.

Du kan när som helst senare logga in igen med ditt Bank ID om du behöver uppdatera dina kontaktuppgifter eller vill ändra när du vill att ditt/dina barn ska börja på en av våra skolor.