Internationella Engelska Skolan

Skärholmen

Internationella Engelska Skolan Skärholmen erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

Nyheter | 2022 juni 20

Rektorsbrev - Juni 2022

Vi önskar er alla ett härligt sommarlov. Vi ser fram emot att se alla tillbaka på plats i augusti!

Images

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Nu har vi hunnit avsluta ytterligare ett läsår. Skolavslutningen/Graduation blev en underbar tillställning, vi hade till och med tur med vädret när vi skickade årets nior, klass av 2022 vidare ut i den stora världen.

Vi är väldigt stolta över våra elever, många av dem arbetade hårt för att klara av årskurs 9 och kunna nå alla sina mål. Vi hoppas att de som inte gjorde lika bra ifrån sig har lärt sig viktiga färdigheter som kommer att hjälpa dem att klara sig bättre i gymnasiet. Lärandet slutar inte bara för att man slutar grundskolan utan det är något som följer en hela livet ut.

Skolan arrangerade många olika aktiviteter för resten av eleverna under den sista veckan av terminen. Både elever och personal fick tillfälle att njuta och ha roligt under Mentors dagen, Idrottsdagarna och vår färgsprakande Color run. Aktiviteter som dessa hjälper till att förstärka den härliga gemenskapen och andan som vi har här på IES Skärholmen.

Läsåret avslutatdes som vanlgit med en prisutdelning för varje årskurs grupp. Skolavslutningen är ett bra tillfälle att kunna fira elever som gjort extra bra ifrån sig under hela läsåret.

Nu har vi sommaren på oss att vila och ladda om batterierna inför nästa läsår. Sverige visar upp sin bästa sida under sommaren och det finns en massa underbara saker att upptäcka och njuta av i detta avlånga land, så passa på att vara ute i det fria och den härliga solen.


Sommarlovet är också ett bra tillfälle för alla att utveckla sig och bli förberedd inför nästa läsår. Som alltid vill jag uppmuntra alla våra elever att läsa under sommarlovet och jag menar läsa böcker, inte på mobiltelefonen/paddan! Att läsa en “riktig bok” är inte bara roligt det är även ett bra sätt att utveckla sitt läsflyt och fylla på ordförrådet, vilket i sin tur kommer att vara till stor hjälp med skrivandet. Det finns så många berättelser, ämnen och intressanta saker som man lär sig av böcker. Böcker har alltid varit det viktigaste sättet för att föra vidare kunskap och erfarenheter från generation till generation. Studier visar även att om man läser böcker så har det en positivt påverkan på vårt lärande, därför är det viktigt att ni gör tid för ett besök på biblioteket eller i bokaffärer.

Utvilade och fräsch tar vi nya tag i nästa skolår 2022-2023 med start för alla nya årskurs 4 elever onsdagen den 17 augusti. Alla andra elever, årskurs 5-9 kommer följande dag, torsdagen den 18 augusti.

Vi kommer att återkomma under nästa vecka med mer information angående tider inför skolstarten både på vår hemsida och här på Schoolsoft för alla årskurser.

Vi önskar er alla ett härligt sommarlov. Vi ser fram emot att se alla tillbaka på plats i augusti.

Med vänliga hälsningar,
Dr Margret Benedikz