Internationella Engelska Skolan

Skärholmen

Internationella Engelska Skolan Skärholmen erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

Nyheter | 2021 december 03

Terminen närmar sitt slut

Vi är nu inne i December och det innebär att de kommande veckorna är fulla med olika roliga händelser här på skolan

Images

Dr Margret Benedikz

Kära Föräldrar och Vårdnadshavare,

Vintern har kommit och höstterminen närmar sig sitt slut med stormsteg. Vi är nu inne i December och det innebär att de kommande veckorna är fulla med olika roliga händelser här på skolan. Åk 6 och 9 har nu avslutat sina muntliga Nationella prov i Engelska, Svenska och Matematik som utgör den viktiga basen för framtida studier på Gymnasiet. Vi upplever att de flesta eleverna har tagit Nationella Proven på fullaste allvar och vill göra sitt allra bästa!


Veckan som kommer är den sista veckan med vanligt schema innan jullovet. Veckan slutar med att vi ska fira Nobeldagen hela fredagen. På måndagen den 13 december kommer delar av våra musikklasser att lussa för resten av skolan med traditionellt Luciatåg, sånger och dikter. Under vecka 50 - sista veckan på terminen - kommer eleverna att färdigställa sina olika projekt och avsluta arbeten, de kommer även att få åka på olika studiebesök med sina mentorer och även kunna inspriera lite mer kunskap. Observera att det är väldigt viktigt att alla elever kommer till skolan och kommer i tid ända fram till avslutningsdagen på fredagen den 17 december.

 

Vi kommer löpande uppdatera och lägga upp bilder från våra aktiviteter på vårt Instagram så att ni kan följa med i vad som händer, ifall ni inte redan är en av våra följare så passa på att bli det nu! Det är nu i slutet på terminen som alla roliga aktiviteter sker och stämningen brukar vara på topp! 

Från och med måndag - den 6 december - måste alla elever och all personal använda inomhusskor och vi kommer alla att ta av oss ytterskorna innan vi kommer in i skolan.

Vi vill undvika att hela skolan blir full av snö,  grus och salt som gör att allt blir blött och även förstör våra golv. Vi ber därför om er hjälp att se till att påminna era barn att ta med ett par skor för endast inomhusbruk i skolan.


Vi blev nog alla lika lättade när restriktionerna pga. Covid sakta men säkert började avta i början på terminen men vi märker nu med den nya virus varianten att det fortfarande är väldigt viktigt med fortsatt försiktighet. Även ifall vi har varit förskonade från Covid med endast ett rapporterat fall under november, så har vi haft många, både elever och medarbetare som drabbats av en släng av influensan och vintersjukan. Vi ber er därför att vara noga med att hålla era barn hemma vid symptom på någon form av sjukdom.

Vi vill göra allt för att minska spridning och se till alla är friska som vistas i skolan.


Som ni redan vet så har vi har haft vårdpersonal från KRY i skolan som har givit den första covid vaccinationen till våra elever som tackat ja! Jag kan med stolthet berätta att vaccinationerna gick bra utan några som helst problem och vårdpersonalen var väldigt imponerade över hur artiga och trevliga våra elever var.


I år kommer vi att ha ett långt jullov och kommer därmed ha massor med tid för att vila upp oss innan terminsstarten den 10 Januari. Jag skulle vilja att ni uppmuntrar era barn att läsa  böcker både på Engelska och Svenska under lovet. Läsförståelse är grunden för allt lärande och ju mer de läser desto mer förberedd kommer de bli inför framtida studier.

 

Med Vänliga hälsningar

Dr Benedikz

Rektor