Internationella Engelska Skolan

Skärholmen

Internationella Engelska Skolan Skärholmen erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

Nyheter | 2022 februari 28

Rektorsbrev - mars

Nu är det snart dags för terminens första lov - sportlovet!

Images

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Det har varit ett nöje att se alla föräldrar som kom på utvecklingssamtal den här veckan. En sak som Covid 19 har lärt oss är vikten av att träffa varandra i verkligheten, det är stor skillnad från hur det har varit med online möten.

Vi hoppas att utvecklingssamtalet har varit givande för er, det är en bra möjlighet att prata med oss samt se hur det går för era barn. Utvecklingssamtal är väldigt viktigt för oss eftersom det ger oss möjligheten att gå genom elevernas mål för resten av läsåret, samt ge feedback till både föräldrar och elever.

Läsåret har gått fort och nu är vi strax framme vid sportlovet. Vårterminen är ofta svårare för eleverna än höstterminen, eftersom det finns mycket mer lovdagar som gör det svårt att att hålla sig till rutinerna. Detta kan vara särskilt svår för årskurs 9 elever som behöver vara fokuserade ända till slutet av läsåret.Betyg sätts baserat på all arbete eleverna har gjort ända fram till slutet av terminen. De kommande månaderna är inte tid för att tänka på sommaren eller semestern..

Vänligen besök vår Instagram konto när ni har möjligheten. Där kan ni hitta till exempel hur elever i årskurs 9 övar livsfärdigheter. Eleverna hoppade in i iskall vatten (under övervakade förhållanden förstås!) för att sedan ta sig upp ur vattnet och upp på isen. Det var fantastiskt att se hur modiga och beslutsamma eleverna var som deltog. Bra jobbat! Jag vill även tacka vår engagerade personal som gjorde detta möjligt.

Vi är engagerade i att se till att våra elever har simkunskaper som en del av deras idrott- och livskunskaper ämne. Det är viktigt att varje elev kan simma när de går ut från grundskolan.

Vänligen se till att era barn vilar ordentligt under sportlovet eftersom mars kommer vara hektiskt månad. Förutom de vanliga provtillfällen kommer åk 6 och 9 ha nationella prov. All event eller händelser som pågår i skolan finns på schoolsoft

IES Skärholmen kommer hålla öppet hus onsdag den 30 mars mellan 17:00-19:00. Nya elever och familjer som är intresserad att börja hos oss nästa läsår är välkomna.Ni får gärna rekommendera oss till era vänner och ge dem information om vår öppet hus. Vi ser fram emot att välkomna de nya eleverna nästa skolår.

Stockholm stad uppmuntrar föräldrar och elever att göra det bästa av sportlovet genom att erbjuda olika lovaktiviteter. Ni kan hitta de aktiviteterna på Stockholm stads hemsida.

Ha en fantastisk sportlov! Vi ser fram emot att se alla våra elever tillbaka måndag den 7 mars.

Med vänliga hälsningar,
Dr Benedikz