INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 juni 03

Vem är Deborah Potts?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är vår skolekonom/HR Deborah Potts.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag flyttade till London vid 20 års ålder och arbetade som verkställande assistent för jurister och sedan som dokumentationsspecialist innan jag bytte till utbildningssektorn, där jag arbetade som skoladministratör på tre grundskolor i Londons innerstad.

Vad kommer du att jobba med och ansvara för i höst?
Som skolekonom/HR kommer jag att stötta rektorn i att övervaka skolans budget och kostnader, i linje med IES riktlinjer. Jag kommer även att stödja redovisning, budgethantering och hantera HR-uppgifter inklusive lönehantering. Med andra ord håller jag siffrorna – och vårt team – nöjda och glada.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är att jobba med ett fantastiskt team och att få bygga en skola från grunden och skapa en plats där både personal och elever kan trivas.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Leenden på allas läppar. Det finns inget mer givande än att sprida positivitet och bygga vad jag hoppas ska bli vår bästa skola hittills.

Vilken är din favoritlåt just nu?
"Fight Song" av Rachel Platten för att den ger mig peppen att fortsätta!

Har du några husdjur?
Inga husdjur än, men jag kämpar hårt för att skaffa en liten hund – jag måste bara övertyga min partner först!

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag är yngst i familjen med fem äldre syskon - ja, det innebar en hel del ärvda kläder!

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Engelsk litteratur eftersom jag fick utforska kreativt skrivande och använda min fantasi.

Har du några framtidsdrömmar?
Jag lever redan min dröm på den svenska landsbygden, men som grädde på moset skulle jag vilja behärska svenska så pass bra att det skulle passera som mitt modersmål!

Vad gör du på fritiden?
När jag inte brottas med svenska verb älskar jag att vara ute i naturen, oavsett årstid. Vare sig det handlar om att åka båt i skärgården under de varmare månaderna, eller att återbruka gamla renoveringsobjekt på vintern, så vill jag göra det bästa av varje ögonblick. Dessutom har jag en ständig utmaning i att jobba i trädgården utan att ha gröna fingrar!