INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Österåker

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Österåker sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital Rundtur

Nyheter | 2024 maj 07

Vem är Hayley Nicolson?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Österåker i höst! Först ut är biträdande rektor för årskurs F-3: Hayley Nicolson.

Images

“Hej! Jag heter Hayley Vera Nicolson och är glad att få presentera mig som biträdande rektor för F-3 på nya IES Österåker. Det är en ära att få leda tillsammans med en fantastisk personalgrupp i en ny skola full av ambitioner och mål, samtidigt som vi ska ha kul längs vägen! Det ska bli spännande att tillsammans med alla underbara lärare få stötta och utmana eleverna, inte bara för att uppnå sin fulla potential utan också ge dem självförtroende att vara sig själva fullt ut.

Jag började min lärarkarriär i Sverige på IES Täby 2010 och har därefter arbetat i åtta år på en svensk tvåspråkig skola i Stockholmsområdet som klasslärare i F-3. Jag brinner för läs- och skrivutveckling hos flerspråkiga elever och har sett med egna ögon det fantastiska tänkande som flerspråkiga elever kan bidra med i klassrummet inom alla ämnen. Efter nio år inom flerspråkig utbildning har jag under en period arbetat i gymnasieskolor och fått värdefull erfarenhet från både Storbritannien och Nya Zeeland (där jag ursprungligen kommer ifrån). Under det senaste året har jag arbetat på en skola i Nya Zeeland med elever som behöver extra stöd inom läs- och skrivkunnighet.

Utanför skolan är jag väldigt aktiv inom gymnastik (GF). Jag har själv varit aktiv idrottare och har nationella och internationella domar- och tränarlicenser. Jag är oerhört glad över att få påbörja denna resa tillsammans med er alla. Jag kommer att arbeta nära våra lärare, fritidspedagoger, rektor och vår underbara personal inom elevhälsa och studiehandledning för att ge era barn de bästa förutsättningarna att lära sig och utvecklas både akademiskt och socialt under sin tid på IESÖ.

Tack för förtroendet att få arbeta med er och era barn under de kommande åren. Tveka inte att höra av er om ni har några frågor, funderingar eller idéer ni vill dela med er av. Jag ser fram emot ett fantastiskt skolår och att få lära känna den större gemenskap som kommer att bli vår framtida IES Österåker-familj!!