Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2021 oktober 08

Nyhetsbrev September/Oktober

Images

Hej,

En av fördelarna med att vara rektor på denna skola är att jag när som helst kan gå in i vilket klassrum som helst för att se vad våra elever arbetar med, och med säkerhet veta att jag kommer in i en lugn lektion där läraren leder verksamheten.

Under september gjorde jag just det och såg Dr Ramos bakom en skärm, under lab lektion i Science, demonstrera reaktionen när man blandar fosfor med vatten. –”Lägg i en större bit, var reaktionen från åk 8.

Jag såg åk 5 ägna sig åt att lära sig tabeller. –”Först trodde jag att det var svårt att läsa sig matte på engelska, men nu förstår jag!”. Eleverna tvärs över korridoren arbetade med en rad olika aktiviteter. Åk 6 arbetade i tysthet med fraktioner.

Åk 9 med beskrivande texter på engelska om sina favorit pizzor. När jag frågade verkande Kebab pizza vara mest populär. Jag berättade att min var en jag bara kunde få i Sydafrika, bestående av bacon, fetaost och avocado.

Åk 7 förberedde sig på att skriva en text på engelska genom att göra affischer med konjunktioner, adjektiv och substantiv som de sedan skulle presentera för klassen. Ytterligare en åk 7:a övade sig på siffror på spanska genom att spela Bingo.

Höstlunken blev som alltid en succé, och våra Fun Fridays sprider nu lite glädje och lättnad, den längsta delen av läsåret. Idrottslektionerna är fortfarande utomhus. Våra skolsköterskor och vår kurator erbjuder lunchpromenader de flesta dagarna i veckan. Personalen har bedrivit fotboll- och joggingklubbar- allt för att hålla våra elever utomhus och aktiva!

Sverige öppnar sakta upp sig, men vi på IES Järfälla är fortfarande försiktiga – våra studenter är inte vaccinerade, vi försöker att inte blanda klasser och vi fortsätter att hålla många av våra möten digitalt denna termin. Vi kommer att hålla er uppdaterade så snart vi får instruktioner från vår huvudman, IES.

Bästa hälsningar för en solig och frisk höst 2021!

Mrs Keay

Rektor IES Järfälla