Nyheter | 2023 maj 03

Grattis Ms Raja, den första vinnaren av Ellinor/Dr Tekle Award för lärare!

I fredags under Mösspåtagningen på Internationella Engelska Gymnasiet (IEGS) på Södermalm hedrades Roshni Raja med denna första speciella utmärkelse. Raja började på IEGS som Senior Science Teacher för nästan 10 år sedan, när hon flyttade till Sverige från Storbritannien. Raja leder den vetenskapliga institutionen för IEGS och undervisar i både de svenska nationella programmen och International Baccalaureate Diploma Program.

Images

Stipendiefonden till Ellinor Carlssons minne förordnas att årligen dela ut stipendier till elever vid Internationella Engelska Skolan som visat exceptionell uthållighet och lever enligt Ellinors motto "Att aldrig ge upp". Detta pris har fått titeln Grit Award och har delats ut sedan 2016 (https://www.facebook.com/ellinorsstipendiefond/).

Dr Tekle, en av Ellinors lärare vid IEGS, motiverade och uppmuntrade henne under studietiden; något som Ellinor reflekterade över som en positiv inverkan på hennes läranderesa. Med detta i åtanke uppmärksammar stiftelsen i år den nyckelroll som lärare spelar i elevernas liv genom att ge en lärare på IEGS "The Ellinor/Dr Tekle award".

Mottagaren av priset måste nomineras av IEGS-studenter. Dr Tekle sade i sitt tal under ceremonin: 
– Ellinor var en drömstudent, hennes största egenskap var drivkraften att inte ge upp. Jag är oerhört hedrad över att få vara en del av det här priset med Ellinor. Vi är alla mästare, på ett eller annat sätt och vi gör mycket för våra studenter, av vilka många inser detta efter att de tagit examen, detta gör alla vinnare.

– Det finns inget annat yrke som ger mer än en lärares, sade Magnus Carlsson, Ellinors far och grundare av stipendiefonden. En lärare kan aldrig säga var hans eller hennes inflytande slutar. Det här priset delas inte ut till den bästa läraren, den coolaste, mest populära eller snyggaste, fortsatte Carlsson. 

Ms Raja, den första mottagaren av stipendiet, är en lärare som “motiverar och uppmuntrar sina elever att prova uppgifter som verkar omöjliga, och om vi misslyckas säger hon inte bara till oss att försöka igen utan hon visar oss hur man använder de misslyckade försöken för att lyckas" enligt en elevs nominering.

”Det är en ära att vinna ett sådant pris och tack till alla elever som nominerat mig själv och andra lärare. Vi som lärare ser så många elever som dagligen delar Ellinors motto "ge aldrig upp" och så många av vår personal står bakom dessa elever och stöttar och ger den vägledning och uppmuntran de behöver för att blomstra. Därför skulle jag vilja tacka all personal på IEGS när jag tar emot denna utmärkelse”, sade Ms Raja.

Grattis igen Ms Raja!

Images