INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

Internationella Engelska Skolan Norrtälje är en tvåspråkig skola som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 juni 19

Vem är Izabella Ewertson?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är lågstadieklassläraren Izabella Ewertson, som vet hur man avslutar en skoldag på bästa sätt.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag har jobbat på lite olika kommunala skolor men även på IES Sigtuna.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är absolut att få ha en värdefull plats i elevernas liv och äran att få ta del av deras utveckling.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Jag har tidigare arbetat som lärare på IES Sigtuna, där jag var med och startade den skolan. Det är fantastiskt roligt och utvecklande att få vara en del av något nytt och jag ser fram emot att få vara med och lägga grunden för IES Norrtälje.

Vilken är din favoritlåt just nu?
“För evigt” av Emilia Pantic.

Har du några husdjur?
Tyvärr, inte i dagsläget på grund av allergier inom familjen men jag älskar djur och hoppas att någon gång i framtiden kunna skaffa det igen.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Helt klart matematik. Jag hade en fantastisk lärare på mellanstadiet som gjorde lektionerna roliga, spännande och lärorika. Jag hoppas att även jag kan väcka mina elevers intresse för matematiken!

Har du några framtidsdrömmar?
Jag skulle vilja åka till Vancouver med min familj, hyra en bil och utforska naturen där.

Vad gör du på fritiden?
Jag umgås mycket med min man och våra två barn. Tillsammans renoverar vi vårt hus, är ute i skogen eller umgås med våra vänner.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Jag brukar variera arbetsmetod och material för att hitta nya sätt att väcka elevernas intressen på. Jag försöker även låta eleverna vara med och påverka hur de önskar att undervisningen ska se ut.

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Oj vilken svår fråga! Det finns otroligt många fina minnen men en sak som har betytt extra mycket för mig, och även för mina gamla elever, är att jag brukade sätta på musik när skoldagen var över och de skulle gå vidare till fritids eller gå hem. Vi stod och dansade tillsammans, och även om dagen kanske varit tuff eller utmanade för oss, avslutades skoldagen på ett fint och roligt sätt.