Internationella Engelska Skolan

Solna

Internationella Engelska Skolan Solna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 januari 31

Rektors månadsblogg

Rektors månadsblogg

Images

Rektorns  blogg

Kära föräldrar och vårdnadshavare,
Vi närmar oss nu februari och har alla landat i den nya terminen. Vi ser fram emot en händelserik termin! Några kommande evenemang är vår idrottsdag, PRAO för årskurs 8, musikframträdanden, nationella prov för årskurs 6 och 9 samt förberedelser för våra elever i årskurs 9 som snart ska ta nästa steg i sin utbildning mot gymnasiet.

Läsning
Vår bibliotekarie Ms Wannerud fortsätter sitt läsfrämjande arbete för både lärare och elever. Eleverna besöker biblioteket regelbundet både på egen hand och som en del i deras schemalagda lektioner. Läs gärna med ditt barn hemma och utmana dem gärna med något lite mer avancerat när du läser högt än vad de läser självständigt. Ms Wannerud hjälper gärna till med att föreslå böcker och ge råd om hur man närmar sig läsning med sitt barn.

Elevframgång
Vår första iGCSE-grupp fick sina resultat! Eleverna var väldigt dedikerade till sina kurser och deras framgång var ett resultat av deras beslutsamhet och hårda arbete! Bra jobbat iGCSE-teamet!

Skolgårdsuppdatering
Några föräldrar har frågat mig om utvecklingen av vår skolgård. Jag skrev i decemberbloggen att vi kommer att kunna fortsätta med våra planer under våren. Vi behöver bara vänta på att vädret blir bättre först.

Hälsa och träning
Ms de Jong är vår hälsomotivatör och har skapat aktiviteter på gården med hjälp av vår rastvaktspersonal. Vi fortsätter att implementera kreativa rörelsepauser på våra lektioner för att ha en strukturerad och kort paus som kan främja elevernas koncentration på lektionerna. I matsalen har eleverna möjlighet att föra pedagogiska samtal med sina lärare om hälsosamma val med hjälp av konversationskorten om kost, en aktiv livsstil och värdet av återhämtning och sömn. Nästa vecka startar elevrådet processen med att skapa vår sockersmarta policy där eleverna ska komma på  smarta alternativ för event så som klassfika.

PTA (Föräldraföreningen)
Som tidigare kommunicerats så är nu IES Solna Parents Teachers Association (PTA) igång. Du kan nå styrelsemedlemmarna via mail: iessolnapta@gmail.com och jag uppmuntrar dig att gå med i deras Facebookgrupp IES Solna PTA FB grupp. Vi kommer att anordna ytterligare evenemang under vårterminen!

 

VIKTIGA DATUM OCH LEDIGHET UNDER VÅRTERMINEN 2024

Med reservation för eventuella ändringar.

Vårtermin  2024 / Kalender 

Vecka 8 - Fredag 23 februari - Idrottsdag

Vecka 9 - Måndag 26 februari- Fredag 1 mars - Sportlov

Vecka 10 - Tisdag 5 mars & onsdag 6 mars - Årskurs 5 får besök av brandkåren

Vecka 11/12 - Måndag 11 mars - fredag  22 mars - Föräldrakafé med frukost om stresshantering, 11 mars kl 7:30. PRAO för årskurs 8

Vecka 11 - Hela veckan - Sunshine calls / Föräldrasamtal 

 

För ytterligare frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på info.solna@engelska.se så återkommer vi  så snabbt vi kan. Du kan även följa oss på Instagram och Facebook.

 

Vänliga hälsningar,

Ms Gavin

Rektor, IES Solna