Internationella Engelska Skolan

Solna

Internationella Engelska Skolan Solna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 september 09

Rektors blogg

Rektors blogg

Images

Ms Gavin, rektorns blogg

Den nya terminen har nu kommit igång och det har varit inspirerande att återigen få vara omgiven av våra elever och vår personal på IES Solna. Vi har välkomnat de nya eleverna i årskurs 4 som börjar vänja sig och komma in i våra rutiner, och våra elever i årskurs 9 är nu fokuserade på sitt sista år med valen inför deras start på gymnasiet år 2025! Tiden går fort.

 

Skolfoton

Viktig information finns på Schoolsoft gällande skolfotot för i år. Det är en förändring av rutinen med Exacta Foto. Fotografen kommer att finnas på plats i skolan under vecka 40.

Skolsäkerhet

Vissa föräldrar har hört av sig angående skolsäkerhet på grund av den senaste tidens incidenter i skolor i Stockholmsområdet. Jag vill försäkra er om att vi vidtar nödvändiga åtgärder för att säkerställa att våra elever är trygga och vi följer en säkerhets- och krisplan i händelse av en nödsituation. Stödet och utbildningen för trygghet och säkerhet organiseras internt som skola, genom vårt huvudkontor och tillsammans med den lokala polisen och brandkåren. Jag kommer att beskriva mer i detalj med mer omfattande information gällande hur vi förebygger och hanterar en kris.

Skolgård

Vi har nu öppnat vår basketplan och eleverna njuter av denna nya resurs på skolgården. Ms de Jong har rastverksamhet varje dag tillsammans med rastvakterna, och eleverna har börjat spela mycket mer pingis än tidigare år! Kanske är detta inspirerat av Sveriges OS-framgångar!

Husaktiviteter

Våra hus-ledare i personalen har förberett husaktiviteter för de kommande månaderna. Kalendern syns på Schoolsoft! Vi ”kickar igång” med en intern fotbollsturnering med möjlighet för de vinnande lagen att se AIK! Tack till husens ledare för att ni lyckades organisera detta!

 

Viktiga datum

8:e och 9:e oktober: Utvecklingssamtal under eftermiddagarna (inga lektioner från kl. 12.00, Junior Club är öppet)

18 oktober: Personalutbildning - skola och Junior Club är stängda.

28 oktober - 1 november: Höstlov

20 december:  Sista dagen för eleverna och start på jullovet

Ni hittar vår skolkalender här

Vänliga hälsningar

Ms Gavin

Rektor på IES Solna.