Internationella Engelska Skolan

Sundsvall

Internationella Engelska Skolan Sundsvall erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 3 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

Images

Vi på Mitt Gastronomi tycker att lunchen är ett underskattat mål och vår affärsidé är att det ska ”vara enkelt att äta hälsosamt”. Fokus ligger på att orka och då måste man ladda med rätt bränsle. Frukost är en förutsättning för att klara förmiddagen, men lunchen är ännu viktigare för att man ska klara alla sina åtaganden fram till kvällen.


Vi tillagar och levererar mer än 2000 portioner per dag till skola, företag och på våra restauranger. Den röda tråden hos oss är att vi inte använder socker i vår matlagning. Varför ska maten smaka sött, när det finns så många andra härliga kryddor att välja på?


Vi är väldigt försiktiga med salt, då vi anser att det är en krydda man enkelt kan tillsätta själv.


Vi lagar vår mat från grunden, moset är hemlagat, såsen är inte baserad på pulver, vi kokar egna fonder, pannbiffen är helt gjord av våra kockar etc. Allt för att uppnå så hög kvalité som möjligt så vi ka förtjusa våra kunder varje dag!


Något annat vi prioriterar är det gröna. Till varje måltid ska det finnas en omfattande och varierad salladsbuffé med ett flertal olika dressingar. Vi behöver få i oss ca 500 gram grönsaker och frukt varje dag för att kroppen ska må bra, och vi vill bidra med så mycket som möjligt av detta i samband med lunchen.


Våra elever på Engelska skolan erbjuds varje dag en varmrätt utifrån traditionell husmanskost och mer modern nymanskost. Även en vegetarisk rätt serveras och man får ta av vilken man vill eller av bägge ifall så önskas. Till detta kan eleven välja på flera olika tillbehör, då vi valt att inte låsa fast oss i att en Korv Stroganoff alltid serveras med ris eller att köttbullar alltid ska ätas med kokt potatis. Våra elever väljer själva vilket tillbehör som passar dom och vi växlar mellan kokt potatis, ris, pasta, potatisgratäng, hemlagat mos, ugnsstekt potatis och klyftpotatis. Flera alternativ finns varje dag! Studier visar att barn och ungdomars intresse för mat ökar om de får möjligheten att välja själva och det vill vi uppmuntra!


Utöver detta har vi valt att ha en stående rätt varje dag. Vårt mål är att alla elever ska hitta något de kan äta i sin skolrestaurang, att de själva får möjligheten att komponera ihop en tallrik med mat som tilltalar just deras smaklökar. Ingen vinner på att någon elev väljer att hoppa över lunchen eller väljer att äta sig mätt på knäckebröd.

Vi hoppas att vi på detta sätt och med detta koncept kommer att förtjusa våra kunder på Engelska skolan.


Allt Gott önskar


Personalen på Mitt Gastronomi