Internationella Engelska Skolan

Sundsvall

Internationella Engelska Skolan Sundsvall erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 3 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Om vår skola

Livet på IES Sundsvall

Följ med på en skoldag i Internationella Engelska Skolan

När du träder in genom dörrarna till IES Sundsvall möts du av ett varmt välkomnande av vår personal och av våra elever. I vår entré får du genast en känsla av vilka vi är genom vårt House-emblem, priser i glasskåpen samt eventuellt pågående skolteam.

När du fortsätter din vandring genom korridorerna ser du aktiva elever som har kul på sina raster genom att småprata med sina kamrater, sitta uppslukade av böcker, delta i engagerade diskussioner med sina lärare eller kanske elever som lägger sista handen vid sin hemläxa. Vid vår tv-skärm hittar du säkert en klunga elever, som stannar till för att se vilka som har fått en "Super Hero", som tack för att de har hjälpt till med något under skoldagen eller för att kika på vilket House som för tillfället leder House-tävlingen. 


Om du går ner till Junior Club kan du möta elever som spelar spel, dansar eller skapar bilder och pysslar, för att nämna några av alla aktiviteter som erbjuds där. När du lämnar matsalen kan du stanna till för att lyssna till en diskussion inom ramen för vår tävling i engelska, "The Great Debate" eller lyssna till sång och musik under ett "Lunch Gig".


Men egentligen finns det inget som "en vanlig dag" på IES Sundsvall. Det händer alltid något på vår skola, från temadagar till tävlingar i de olika ämnena. Du kan vara säker på att det alltid händer något spännande på IES Sundsvall.


Du kommer att ha en mentor som stöttar dig både socialt och akademiskt. Det är din mentor som kommer att vara kontaktperson mellan skola och hemmet.