Internationella Engelska Skolan

Årsta

Internationella Engelska Skolan Årsta erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 maj 01

Brev från Rektor

Images

Bästa föräldrar, 

Det verkar som att våren äntligen har letat sig upp till Svealand lagom till Valborg och första maj. Skönt för oss alla men också en tid då ungdomar börjar röra sig utomhus och stannar ute sent. Titta gärna på tipsen inför Valborg som publicerades på Schoolsoft förra veckan.  

Class mixing / Rutin för nya klasser

Förra veckan började vi informera eleverna om förändringar i våra rutiner för ‘Class mixing’ inför nästa år. Den här veckan kommer ni föräldrar att få information via Mentorsbrev och mentorssamtal.

Här kommer också information från skolledningen angående detta:

  • Från och med nästa läsår kommer skolan att göra nya klasser när eleverna börjar i år 4 och igen när de börjar högstadiet i år 7. 
  • Mellan övriga läsår kommer skolan att göra justeringar i klasserna, exempelvis att genomföra klassbyten för enskilda elever. 
  • Lärare och mentorer kommer i framtiden i större utsträckning följa klasserna under flera år, jämfört med nuvarande upplägg då lärarna undervisar eller har mentorskapet ett år. 

Anledningarna till att vi ändrar rutinen är flera. Först och främst ser vi att stärkt kontinuitet kommer ge mer trygghet i elevgrupperna, samt starkare och mer långsiktiga relationer mellan lärare - elev - föräldrar.  Vidare ser vi att lärare som undervisar samma elever under längre tid har större möjligheter att utforma undervisning, anpassningar och stöd, samt ge ledning och stimulans. Slutligen kommer vi att nystarta skolans samarbete med klassföräldrar. Vi ser stor potential i att klasser sammanhållna över längre tid leder till ökat engagemang bland klassföräldrarna vilket i sin tur inverkar positivt på trygghet och sammanhållning i klassen.

Viktigt att framhålla är att skolan även i framtiden kommer att göra klassförändringar då det krävs för att säkerställa förutsättningar för lärande, samt trygghet och studiero i klasserna. 

 

Påminnelse om IES Föräldraenkät

Tack till dig som redan gjort enkäten! Din input är en mycket viktig del i skolans kvalitetsarbete. 

Om du ännu inte har haft möjlighet att göra enkäten så ber jag dig att ta 5 minuter redan nu. Följ dessa steg:

  • Du loggar du in på Schoolsofts webb med bank-id 
  • Du hittar ‘Enkäter’ på högra sidan på startsidan (Skrolla ner för att hitta).
  • Klicka på texten vid ‘Enkäter’
  • Svara på enkäten. 

Övrigt

Vi är glada att välkomna Mr Rawlins tillbaka till skolan den 2 maj.  

 

Tack för ditt fortsatta goda samarbete och tveka inte att höra av dig till mig eller andra medarbetare om du har frågor eller funderingar!

 

Vänliga hälsningar,

Linus Gellerstedt