Internationella Engelska Skolan

Årsta

Internationella Engelska Skolan Årsta erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 december 22

Brev från Rektor

Images

Bästa föräldrar, 

 

Höstterminen är nu slut, jul och nyår står för dörren och våra elever och lärare kan se fram emot en välförtjänt paus från skolarbetet. Jag hoppas att eleverna får möjlighet att vila och slappna av, vara tillsammans med nära och kära och ladda batterierna till nästa termin. 

 

När skolan utvärderar höstterminen ser vi flera saker vi är nöjda med och de förändringar vi införde i augusti har på totalen inneburit en positiv utveckling för såväl kvaliteten i undervisningen, som tryggheten och studieron i skolan. Vi har exempelvis gjort relativt stora förändringar för årskurs 4 & 5 med lärare som undervisar eleverna i fler ämnen än tidigare, nytt schema med gemensam rasttid, nya rutiner vid start och avslut av lektioner. För skolan som helhet har vi jobbat med att förstärka personalens kunskaper om att förstå och hantera utmanande elevbeteende, samt att via lektionsdesign differentiera undervisningen för att utmana alla elever under lektionerna. På en övergripande nivå har våra biträdande rektorer numera ett helhetsansvar för årskurs 4-6 respektive 7-9, vilket gör att de har större möjligheter att arbeta holistiskt med våra elever.  

 

Samtidigt som vi är glada över de positiva förändringarna ser vi också behov att fortsätta utvecklas, såväl i klassrummet som utanför. Nästa termin kommer vi exempelvis att förstärka närvaron av personal utomhus under vissa delar av dagen, framför allt eftermiddagarna. Vi inför också nya rutiner gällande idrotten, för att förstärka studieron under idrottslektionerna. 

 

Vårterminen är annars fylld av spännande och viktiga saker såsom nationella prov för årskurs 6 och 9 startar i mars), PRAO för årskurs 8 och idrottsdagar både under vinter- och sommartid. Redan den 17 januari sker årliga Cultural Food Festival där vi önskar att så många familjer som möjligt deltar och visar upp kulinariska läckerheter från våra hemländer. När vi så småningom kommer fram till juni så har våra 9:or både Prom och Graduation på Hotel Rival att se fram emot. 

 

Inför vårterminen har vi också glädjen att välkomna nya medarbetare till skolan: 

Ms Lundkvist McCormac Lärare

M Grapan Lärare

Ms Wackerman Lärare

Mr Ellery Elevresurs

Ms Volgsten Skolekonom

 

Och några medarbetare är tillbaka från föräldraledighet:

Ms Holm Fritidsledare

Ms Merritt Lärare

Mr Nott Lärare

 

Vi tackar Mr Jansson för hans arbete under höstterminen, samt önskar Mr Rawlins en härlig pappaledighet. Och slutligen vill jag tacka alla er föräldrar för ett gott samarbete med skolan under terminen, ett speciellt tack till er som engagerat er som klassföräldrar eller inom IES Årsta Parents Association - er insats är viktig. 

 

Jag önskar er alla en god jul och ett gott nytt år och ser fram emot att återse eleverna den 9 januari! Vänliga hälsningar, 

 

Mr Gellerstedt

 

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Ps. Som en liten julklapp till er föräldrar kommer här en föreläsning med den fantastiska Dr Sissela Nutley om “Digital media & Mental health”. Föreläsningen är drygt 30 min lång och på engelska. Se den gärna om ni har tillfälle under julen. 

 

How to practically support your child with a digital balance, and how screens and social media affect different aspects of a child’s life, such as sleep and homework

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲