Internationella Engelska Skolan

Solna

Internationella Engelska Skolan Solna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 april 19

Nyhetsbrev - April

IES Solna
Nyhetsbrev april 2024

Images

Våren har kommit och vi ser fram emot solsken och varmare månader! I skolan har vi avnjutit massor av aktiviteter utöver ordinarie schema. Våra elever i årskurs 6 och 9 är nu igång med sina nationella prov, vår årskurs 8 har haft två framgångsrika PRAO-veckor, samt alla elever kommer att få feedback från sina lärare om deras utveckling mot sina läromål.

Det gick väldigt bra  i vår första schackturnering och det har resulterat i att fler elever vill spela schack i skolan! Vår första cricketmatch, ledd av Mr. Childs, ägde rum i mars och vi hade en fantastisk kväll med ett samarbete mellan körerna från IES Bromma och IES Årsta.  Brandkåren besökte eleverna i årskurs 5 och vi hade två föräldrakaféer med hjälp av Solnas polis och våra skolkuratorer.

Under de kommande veckorna välkomnar vi våra nya årskurs 4 elever på besök för öppet hus. JCK Foundation kommer tillbaka för att återigen prata om psykisk hälsa med våra årskurs 7 elever, samt den 25 april firar vi en "Concert of Hope" på IES Gymnasiet på Södermalm där elever från olika IES-skolor kommer att närvara för att visa upp sina talanger. Detta är ett insamlingsevenemang för JCK-stiftelsens arbete. Avslutningsvis kommer vi att få ta del av en konstutställning och en talangshow den 4 juni.

Vårt elevhälsoteam fortsätter att arbeta fokuserat med det förebyggande arbetet. Mentorer, kuratorer, socialpedagoger och skolsköterskor arbetar tillsammans genom att ha  workshops och presentationer i klasserna med utgångspunkt i  Plan mot kränkande behandling. Detta arbete leds av Ms Zenkert som en del av hennes förstelärare-projekt.

Hälsoinitiativet #MovewithIES fortsätter att genomföra aktiviteter under rasterna, och vårt elevråd arbetar tillsammans för att komma överens om vår nya sockersmarta policy. Samarbeta gärna med oss genom att prata om  värdet av näringsrik kost och fysisk aktivitet hemma! Lärarna arbetar med rörelsepauser under lektionerna vilket är ett kort avbrott från det de jobbar med för att främja koncentration och energinivåer. Detta är en av målen med hälsoprojektet! I maj kommer vi att återigen vara med i tävlingen Hopprepsskoj där vi mellan den 13:e och 24:e maj kommer att räkna antalet hopprepshopp som vi gör tillsammans för att vara med i en nationell tävling mot andra skolor. Peppa gärna ert barn att vara med! Vi kommer att dela mer information närmare eventet. Vi vill också påminna om att prata med era barn om vikten av att använda hjälm när de cyklar till skolan nu när våren är här.

Lärarna har nu gett eleverna feedback i sina ämnen under lektionerna. Detta är en möjlighet för eleverna att ha 1:1 samtal med respektive lärare för att ta reda på hur de har utvecklats i sina ämnen. Eleverna får inget betyg under samtalen utan snarare feedback som informerar eleverna om vad de gör bra och hur de eventuellt kan förbättras. Skriftlig feedback kommer också att publiceras i SchoolSoft.

Ms Gavin - Rektor