INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Södertälje

Internationella Engelska Skolan Södertälje är en tvåspråkig F-9 skola med en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära sig.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Välkommen till Internationella Engelska Skolan i Södertälje! 
Jag heter Mr. Sam West och jag har varit rektor här sedan augusti 2019.

Ursprungligen kommer jag från Manchester, England, men Sverige har varit mitt hem sedan 2011. Inledningsvis studerade jag till matematiker och fortsatte sedan med lärarutbildningen 2004 i Liverpool. Jag var matematiklärare i 12 år innan jag tillträdde en skolledarposition 2015.

IES Södertälje är en skola för förskoleklass till åk 9 med 788 elever, präglat av IES-kultur med  tre gemensamma grundprinciper;

  • Behärska engelska.

  • En trygg och ordnad skolmiljö där lärare kan undervisa och elever lära sig.

  • Höga akademiska förväntningar och ambitioner.

Jag tror att dessa är en förutsättning för ditt barns utveckling och att de kommer leda till framtida möjligheter och framgång.

IES Södertälje renoverades nyligen och i januari 2022 öppnade vi en ny specialbyggd gymnastiksal och färdigställde då våra anläggningar. I augusti 2022 öppnade vi upp klass F-2 och har nu full kapacitet med 788 elever.

Precis som jag själv lärde sig knappt hälften av våra lärare sitt yrke internationellt och använder engelska som undervisningsspråk. Våra svensktalande lärare använder svenska som sitt undervisningsspråk, vilket ger en autentisk tvåspråkig upplevelse. I kombination med vårt ethos ger denna tvåspråkighet en unik internationell utbildningsupplevelse för våra elever och arbetsmiljö för vår personal. Alla våra lärare är certifierade att undervisa i sina ämnen och brinner för sitt arbete.

Vi är stolta över IES rykte om excellens och våra nationella testresultat, som är några av de högsta i landet. I år blir vårt första år med ett fullt schema av nationella prov och jag förväntar mig att våra elever kommer att fortsätta leverera utmärkta resultat, vilket de förtjänar!

Sam West
Rektor